BlackBerry sa transformuje na čisto softvérovú firmu a svoje telefóny necháva vyrábať iných. Podobne to bude asi s tabletom.

Ak si ešte pamätáte, BB v roku 2011 firma predstavila tablet PlayBook. Mal uhlopriečku 7“ a bežal na vlastnom OS. Teraz sa diskutuje o tom, že CEO BlackBery, John Chen, naznačil možnosť príchodu ďalšieho tabletu tejto značky. Pôvodný model sa vzhľadom na nelichotivé recenzie príliš nerozšíril.

Pôvodný model BlackBerry PlayBook

Server CrackBerry informoval o tom, že Chen niečo podobné naznačil, no sľúbiť nemohol. V každom prípade by on sám chcel, aby mala značka v ponuke aj tablet. Kým ten prvý mal svoj systém, teraz by mal bežať na Androide. To ale tiež neznamená, že by ho vyrábala čínska firma TCL Communication, podobne ako mobily DTEK50/60 alebo KeyOne.

Pôvodný model BlackBerry PlayBook

Tablet by mal podporovať softvérové riešenia BlackBerry. Odhadujeme, že ak príde na trhu, vytvorí ekosystém doterajších smartfónov a bude mať plné verzie BB Hub+. Možno ho značka bude uvádzať, podobne ako telefóny, ako najbezpečnejší tablet s Androidom.

Zdroj: Android Authority

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.