Na našom stretnutí so zástupcami spoločnosti Samsung vo Frankfurte nad Mohanom na akcii World of Samsung pre oblasť televízorov sme mali ďalšiu otázku zameranú na systém zadného podsvietenia.

Len pripomeňme, že jedna z hlavných výhod televízorov predávaných pod značkou Philips je práve ich dynamické zadné podsvietenie Ambilight. To sa teraz dostáva do ďalšej fázy, keď bude toto podsvietenie u novej vlajkovej lodi OLED+959 priestorové.

Samsung pritom ukázal televízor zo zadným podsvietením v partnerstve so značkou Philips na výstave CES ešte minulý rok. Preto sme sa aj pýtali, či televízory Samsung dostanú niekedy podsvietenie Ambilight ako svoju integrálnu súčasť.

A tu sa práve ukázalo, že nie je Philips ako Philips. Samsung má totiž spoluprácu s divíziou Philips Hue a ide vlastne o zadný svetelný pás, ktorý sa doslova prilepí na zadnú stranu televízora Samsung. K tomu treba ešte platenú mobilnú aplikáciu a ovládací radič a zadné podsvietenie na svete.

Televízory od firmy TP-Vision, ktoré sa predávajú pod značkou Philips pritom majú systém Ambilight integrovaný priamo v televízore a netreba nič inštalovať, stačí ho len nastaviť podľa želania. Philips Hue tak nemá nič spoločné s Philips Ambilight, hoci výsledok z hľadiska používateľa vyzerá podobne.

Získali sme teda informáciu, že zatiaľ neexistuje žiadny plán toho, že by ste si kúpili televízor Samsung, ktorý by mal priamo v sebe integrované zadné podsvietenie. Za seba hovoríme, že je to škoda. Ambilight totiž vytvára naozaj zaujímavú atmosféru. Zástupcovia značky Samsung nám na stretnutí povedali, že riešenie pomocou partnerstva s Philips Hue je dostatočným pre niekoho, kto si praje zadné podsvietenie.

Zdroje: vlastné

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.