Je jedným z vašich novoročných predsavzatí byť fit? Skúste to s novoročnou výzvou v aplikácii Fitshaker.

Nový rok – nové ja, aj takéto heslá si častokrát hovoríme na prelome roka a väčšie životné rozhodnutia si nechávame práve na január. Či už ide o zbavenie sa zlozvykov, napríklad fajčenia, plány na šetrenie financií a zbavenie sa zbytočných nákupov alebo o takú klasiku ako začať cvičiť. Nový rok nás vie motivovať na to, aby sme začali s niečím, čo sme dlhé mesiace odkladali a január je skvelým mesiacom na to, aby ste začali svoje ciele plniť.

A ak sa na vašom zozname novoročných predsavzatí objavilo aj želanie schudnúť, vyformovať svoju postavu alebo jednoducho začať cvičiť, môžete sa pustiť do novoročnej výzvy. Takúto výzvu prináša práve Fitshaker a zaregistrovať sa do nej môžete už teraz.

FitnessZdroj: Unsplash (Carl Barcelo)
Fitness

Poznáte Fitshaker? Mali by ste!

Aj keď je Fitshaker známy najmä pre svoje videá, vďaka ktorým môžete cvičiť aj z domu a nepotrebujete k tomu žiadne fitko, tak to nie je úplne všetko. Fitshaker je niečo viac, ide o komunitu nadšencov do športu a zdravej výživy, ktorá aj vás môže motivovať na to, aby ste do roku 2024 vykročili tou správnou nohou. Táto komunita vznikla ešte v roku 2014 a už v tom roku prišli s prvým cvičebným programom. S postupom času Fitshaker vydal viaceré kuchárske knihy so zdravými receptami, fitness diáre, kalendáre, no najdôležitejšie je to, že dokázal motivovať k zdravému životnému štýlu desaťtisíce ľudí.

Konceptom Fitshakera je najmä pohodlnosť cvičenia z domu či už v rámci využitia online streamov alebo priamo programov a lekcií, ktoré si môžete pozrieť kedykoľvek. Cvičenie z domu prináša hneď niekoľko výhod v porovnaní s fitkami. Zbavíte sa svojej hanblivosti, ktorú by ste vo fitness centre mohli pociťovať, cvičiť môžete kedykoľvek a nemôžete sa vyhovoriť na to, že nemáte kedy do fitka ísť. Okrem toho je cvičenie z domu jednoduchšie a celkovo preferovanejšie.

Frekvencia vykonávania pohybových aktivít Fitshaker
Zdroj: Fitshaker
Frekvencia vykonávania pohybových aktivít

Podľa prieskumu spoločnosti Go4insight, až 41 % opýtaných žien vo veku od 20 do 55 rokov preferuje cvičenie z pohodlia domova. Preferovanou aplikáciou je práve Fitshaker, ktorý ponúka programy na cvičenie, tipy na stravovanie, podporu v silnej komunite, podcasty, rozhovory s odborníkmi a mnoho ďalšieho.

Preferencie značiekZdroj: Fitshaker
Preferencie značiek

Na webe aj v aplikácii

Výhodou Fitshakera je aj to, že cvičenie si môžete spustiť tak na webovej stránke, ako aj v mobilnej aplikácii. Mobilná aplikácia je pritom prehľadná a môžete si v nej vybrať konkrétny program, ktorý by ste chceli odcvičiť, či už pôjde o nejaké výzvy na posilnenie danej časti tela, kratšie 15-minútové cvičenia na každý deň, no aj o jogu či meditáciu. Výber je teda v konečnom dôsledku len na vás.

Do aplikácie Fitshaker si po registrácii môžete zaznamenávať aj ďalšiu aktivitu v podobe chôdze, cyklistiky, no aj mnohých ďalších aktivít. Skvelou motiváciou vedia byť aj ocenenia za splnené ciele, napríklad za spálené kalórie, dni odcvičené po sebe alebo dokončené videá s cvičením. Aplikácia Fitshaker je teda bezpochyby skvelým spôsobom, ako sa dostať do formy kedykoľvek počas roka.

Prostredie aplikácie FitshakerZdroj: TOUCHIT
Prostredie aplikácie Fitshaker

V rámci webovej verzie Fitshakera máte toho k dispozícii o niečo viac, napríklad rôzne blogy, živé prenosy a tiež e-shop s rôznymi produktami. Obe verzie Fitshakera, teda aplikácia aj webová verzia, pritom ponúkajú jednoduché a prehľadné rozhranie, ktoré nedávno prešlo rebrandingom spolu s redizajnom.

FitnessZdroj: Unsplash (Jonathan Borba)
Fitness

Zapojte sa do Novoročnej výzvy

Fitshaker si pre svoju komunitu pripravil 50-dňovú Novoročnú výzvu, ktorá možno aj vám pomôže začať s cvičením na začiatku januára. Začiatok tejto výzvy je 8. januára 2024 a čakať vás v nej bude cvičenie s odborníkmi, vzdelávanie o strave s výživovou poradkyňou, skvelá komunita ďalších zapojených účastníkov a tiež vzdelávanie v oblasti nastavenia mysle spolu s motiváciou pod vedením PhDr. Roberta Krause, PhD., MPH, MBA.

Celá táto výzva je pritom nastavená tak, aby ste k nej nepotrebovali žiadne pomôcky na cvičenie, pustiť sa do nej teda môže úplne každý. Dostanete k nej navyše jedálniček zostavený výživovým poradcom a celý váš program vám zaberie najviac 30 minút dňa. Nie je teda priestor na výhovorky, že na cvičenie nemáte čas.

FitnessZdroj: Unsplash (Maryjoy Caballero)
Fitness

V rámci Novoročnej výzvy pritom Fitshaker nastavil program tak, že budete 6 dní v týždni cvičiť a siedmy deň bude určený na vzdelávanie. Medzi cvičenia patrí tabata, HIIT, sexy body, six pack, kruhové tréningy, pilates a joga. Navyše, ak sa zapojíte do Novoročnej výzvy, môžete súťažiť o skvelé ceny s Fitshakerom.

O tréningy sa budú starať renomovaní tréneri zo Slovenska aj Českej republiky ako sú Magdaléna Kažimírová, Matej Olejár, Jan Kempa, Lenka Velínská a mnohí ďalší. Všetci z nich pritom majú dlhoročné skúsenosti s fitness priemyslom a presne vedia, ako vás namotivovať k cvičeniu a dostať vás do vytúženej formy.

FitnessZdroj: Unsplash (Dane Wetton)
Fitness

Okrem Novoročnej výzvy však Fitshaker pripravuje aj ďalšie výzvy počas roka ako napríklad aj Výzvu do plaviek. Ako motiváciu si môžete vziať aj nás v redakcii, pretože aj my sa na tieto výzvy pripravujeme.

Neváhajte a staňte sa súčasťou komunity Fitshaker hneď teraz

Aj keď Novoročná výzva s Fitshakerom začína až 8. januára, zapojiť sa môžete už teraz. Aktuálne je zapojených niekoľko tisíc účastníčok a vy môžete byť jednou z nich. Kým však výzva začne, môžete sa poobhliadnuť po iných tréningoch a výzvach a začať na sebe pracovať už teraz. Fitshaker je viac ako len aplikácia na cvičenie, je to komunita, ktorá dokázala pomôcť s fit spôsobom života a nastavením mysle desiatkam tisícom ľudí.

FitnessZdroj: Unsplash (Anastasia Hisel)
Fitness

Základný prístup do Fitshakera je pritom zadarmo, no vyplatí sa predplatiť si členstvo, ktoré vychádza oveľa lacnejšie ako návšteva klasického fitka. S členstvom sa môžete zapojiť do výziev ako je aj Novoročná výzva, no budete mať prístup k oveľa viac možnostiam. Toto členstvo stojí len 9,90 eura mesačne, prípadne 29,70 eura na 3 mesiace alebo 99 eur ročne. Aj tu teda platí že s dlhším predplatným platíte menej. Pri klasickom fitku by ste však zaplatili aj 80 eur za mesiac, porovnanie cien teda vraví samo za seba.

Nielen Novoročná výzva by pre vás mala byť motiváciou na to, aby ste sa pustili do cvičenia s Fitshakerom. Fitshaker má však tisíce spokojných klientiek a veríme, že s nimi budete spokojné aj vy.

FitshakerZdroj: Fitshaker
Fitshaker

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.