Fyzické tlačidlo bude s vysokou pravdepodobnosťou nahradené tlačidlom s haptickou odozvou.

Podľa zdrojov renomovaného portálu Fast Company plánuje Apple pomerne zásadnú zmenu v ovládaní budúcej generácie svojich inteligentných hodiniek. Umiestnenie samotných tlačidiel zostane rovnaké, čiže na pravej hrane hodiniek naďalej bude umiestnená digitálna korunka „Digital Crown“ a pod ňou tlačidlo. A práve fyzického tlačidla sa zmena týka. Kým doteraz šlo o hardvérové tlačidlo, v budúcej generácii bude zamenené za tlačidlo s haptickou odozvou, ktoré začal Apple prvýkrát využívať v iPhonoch od modelového radu 7. Používatelia tak po novom budú môcť využiť výhody technológie Taptic Engine, ktorá reaguje na tlak či pohyb prsta a je známa aj z iných aktuálnych Apple zariadení.

Spomínaná zmena v ovládaní by nebola zo strany Apple žiadnym veľkým prekvapením. S odstraňovaním fyzických prvkov začala úspešná firma s logom nahryznutého jablka už v roku 2015, kedy sa MacBook Pro dočkal tzv. „Force Touch“ trackpadu, citlivého na silu stlačenia. O rok neskôr predstavil Apple iPhone 7, na ktorom sa rozhodol nahradiť klasické hardvérové tlačidlo „Home Button“ tlačidlom, ktoré sa už nezatláča dovnútra, ale rozpoznáva prítomnosť prstu i silu, akou ho používateľ stláča. Okrem toho, že takto Apple eliminoval faktor pokazenia fyzického tlačidla, posilnil aj vodoodolnosť celého zariadenia.

Nadchádzajúca generácia Apple Watch bude predstavená tento rok na jeseň. V tejto chvíli nie je jasné, či sa zmena v ovládaní bude týkať už najbližšieho modelu, alebo si budeme musieť počkať na jeseň budúceho roku.

Zdroj: The Verge

 

Prečítajte si aj:

Apple Watch budú môcť pomáhať pri sledovaní pacientov s Parkinsonovou chorobou