Akékoľvek zložité heslo vo svojom telefóne práve používate, v prípade jeho krádeže sa s ním môžete rozlúčiť s pravdepodobnosťou niekde okolo 99 %. Zlodeji sa rýchlo vedia prispôsobiť dobe a ich techniky sú čoraz sofistikovanejšie. V boji pri ich odhalení by nám mohol v budúcnosti pomôcť nový patent od Apple. 

Apple totiž nedávno pridal k zbierke svojich mnohých patentov jeden pod názvom „biometrické zachytávanie pri neoprávnenej identifikácii používateľa“. V prípade odcudzenia zariadenia technológia dokáže rozoznať, že nejde o jeho majiteľa a získané dáta pošle ďalej za účelom ich analýzy. Okrem samotných odtlačkov prstov si bude váš telefón môcť zlodeja odfotiť, nahrať audio i videozáznam.

Mohlo by sa zdať, že Apple sa pri patentovaní svojich produktov ide zblázniť, veď len pred pár týždňami si nechal patentovať 80 „vychytáviek“ v súvislosti s vývojom Apple Car. Na druhej strane, firma s logom nahryznutého jablka, vie zrejme spomedzi svojej konkurencie najviac o tom, aký je to pocit, byť kopírovaný. Nechajme sa prekvapiť, za aký dlhý čas a v akej konkrétnej forme sa jej bezpečnostný patent podarí implementovať do svojich zariadení.

Zdroj: Mashable

Autor: Ján Pápay

Viac k téme: 

Apple stráca vedúcu pozíciu medzi smartfónmi. Čo na tom zmení iPhone 7?

Značky: