Smartfóny budú mať rôzne podoby, tri-fold spoločnosti Samsung je tiež v hre.

Juhokórejská spoločnosť Samsung v poslednej dobe experimentovala so smartfónmi a rôznymi technológiami. Posledné mesiace tak venovala zdokonaľovaniu skladateľných modelov typu fold a flip, pričom z toho vznikli zariadenia Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6. Okrem vylepšených konštrukcií však Samsung pracuje aj na umelej inteligencii v telefónoch, čo je významným plusom v porovnaní s konkurenciou.

Budúcnosť smartfónov je však otázna, keďže sa môže uberať rôznymi smermi. O tom informuje práve aj spoločnosť Samsung, ktorá si necháva otvorené obzory. K tejto otázke sa vyjadril aj významný predstaviteľ spoločnosti, TM Roh ktorý informoval o tom, že aktuálne sa spoločnosť sústreďuje na nové tvarové faktory pre smartfóny s AI.

Podľa nedávneho vyjadrenia už bežné smartfóny dnes dosiahli svoj vrchol z hľadiska hardvéru. Hardvérový výkon sa už teda podľa Samsungu nemá kam posúvať, namiesto toho majú prísť softvérové vylepšenia. Za tým má stáť práve umelá inteligencia, na ktorej výrobca svedomito pracuje.

Samsung Galaxy Z Fold6Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Z Fold6

Po boku umelej inteligencie chce Samsung pracovať aj na kombinácii prenosnosti zariadení a veľkých displejov. Znamenalo by to teda, že hlavným smerom vývoja technológií bude práca na skladateľných smartfónoch, ktoré by mohli mať nové podoby. Vylepšenia v modeloch Galaxy Z Flip6 a Galaxy Z Fold6 boli viditeľné, no už teraz vieme, že je v príprave aj tenší model typu fold. Na pláne by ale mohli byť aj nové typy skladateľných zariadení.

Horúcou témou medzi výrobcami smartfónov sú dnes zariadenia typu tri-fold. Ide o smartfóny s tromi časťami displeja, pričom Samsung už jeden prototyp vyrobil v minulosti. Komerčný predaj však zatiaľ nie je v dohľadnej dobe reálny, nakoľko juhokórejský výrobca musí na takomto zariadení ešte zapracovať. V blízkej dobe by však svoj prvý komerčne dostupný tri-fold mohol predstaviť konkurent Samsungu, spoločnosť Huawei.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.