Dnešné AAA hry už dosiahli cenovku 70 dolárov a zrejme pôjde aj vyššie.

Jednou z najočakávanejších hier tohto roka je bezpochyby Call of Duty: Modern Warfare III, ktorej by sme sa mali dočkať v novembri. Ide o pokračovanie reštartu pôvodnej trilógie z rokov 2007 až 2009 a stretnúť by sme sa v ňom mali aj so starým známym zloduchom Vladimirom Makarovom.

Hra vraj bola pôvodne plánovaná len ako DLC-čko, ale autori sa ju napokon rozhodli vydať ako plnohodnotný titul (však prečo nezarobiť viac). No a teraz sa ukazuje, že bude aj celkom drahá, konkrétne 69,99 dolára. Na Slovensku to bude zrejme totožný obnos, ale v eurách, keďže toľko stojí aj nové Modern Warfare II z roku 2022.

Vydavateľ si tieto ceny obhajuje tvrdením, že ide o prémiové tituly a plnohodnotné hry. Zároveň so stále nekončiacou infláciou je nepravdepodobné, že i v budúcnosti pri ďalšom pokračovaní by cena klesla.

Pochopiteľne, cena bezmála 70 eur je len za štandardnú edíciu Modern Warfare III. Za vyššiu Vault edíciu si vydavateľ zapýta 99,99 eura a ďalších 30 za všetky dodatočné veci, ktoré sú súčasťou hry. Spoločnosť Activision má v pláne úplné predstavenie hry Call of Duty: Modern Warfare III 17. augusta, teda už o niekoľko dní.

Zdroj: AndroidHeadlines.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.