Istý je už názov hry aj čas jej vydania.

Spoločnosť Activision potvrdila dátum vydania hry Call of Duty: Modern Warfare III na 10. novembra prostredníctvom teaser traileru, ktorý nasledoval po množstve únikov.

Strieľačka, ktorá bude priamym pokračovaním Modern Warfare II z roku 2022, bola pred týmto oznámením predmetom množstva neoficiálnych správ a únikov. Pôvodne mala byť vraj len rozšírením Modern Warfare II, ale vývojári ju neskôr rozpracovali na plnohodnotnú hru. Neskôr v lete začali unikať ďalšie podrobnosti o hre a niektoré reklamy spoločnosti Monster Energy predčasne odhalili i samotný názov hry.

V aktuálne zverejnenom traileri toho veľa nie je, ale počujeme kapitána Pricea ako pri zobrazení siluety nejakej postavy povie: „Nikdy nepochovávajte svojich nepriateľov zaživa„. Predpokladá sa, že ide o Vladimira Makarova, zápornú postavu z pôvodnej trilógie Modern Warfare.

Čo sa týka názvu a vydania hry, prakticky sa tak potvrdili fámy, ktoré sa objavili už v máji. Call of Duty: Modern Warfare III bude podľa dostupných informácií obsahovať všetky režimy, ktoré sú v posledných rokoch typické pre túto sériu: teda kampaň, multiplayer aj zombie mód. Na koniec roka je naplánovaná nová mapa Warzone 2 založená na mape Las Almas z kampane Modern Warfare 2.

Počiatky série Call of Duty siahajú do roku 2003, keď vyšiel prvý diel. O dva roky ho nasledovala dvojka a odvtedy sme sa nového dielu dočkali každý rok. Prvé časti boli zamerané na obdobie druhej svetovej vojny, zmenilo sa to až so spomínaným štvrtým dielom, ktorý bol časovo presunutý do súčasnosti a venoval fiktívnemu konfliktu. Následne boli ďalšie diely zasadené napríklad do obdobia studenej vojny či dokonca do budúcnosti.

Zaujímavosťou je (a pre hráčov Call of Duty určite nejde o žiadne prekvapenie), že existuje pôvodná trilógia Modern Warfare z roku 2007 až 2009. Túto novú od nej vydavateľ odlišuje iba zmenou číslic z arabských na rímske.

Zdroj: TheVerge.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.