Prenosný reproduktor, cez ktorý si pustíte aj FM rádio.

Oproti iným modelom v kategórii s jedným meničom vo vnútri je rozmernejší. Stále ale ide o príslušenstvo, ktoré si so sebou zoberiete do väčšieho vrecka. Výrobca ho vybavil pútkom na pohodlnejšie nosenie v ruke.

Telo je kvádrovité a má zaoblené hrany. Chránené je tkaninou, ktorá sa dá čistiť avšak treba zohľadniť, že reproduktor nemá certifikovanú odolnosť voči vode. Je lepšie ak vám nespadne do vody alebo priveľmi nezmokne.

Nabíjanie je cez USB-C konektor a jedno nabitie trvá približne tri hodiny. Balenie neobsahuje adaptér, iba nabíjací kábel. Adaptér nie je potrebný a bolo by zbytočné ho sem pridávať. Na nabíjanie sa dá použiť akákoľvek nabíjačka od smartfónu s USB-C konektorom alebo počítačový USB port.

Pripojenie je bezdrôtové cez Bluetooth 5.0, no výrobca pridal možnosť TWS prepojenia. Dva takéto reproduktory sa dajú prepojiť bez použitia káblov a získate stereo zvuk. Tu je to dobrá voľba a je to vhodná funkcia. Deti môžu byť ideálnymi adeptami na takýto reproduktor. Má rôzne funkcie a jeho cena je prívetivá. Kúpiť dva je celkom zmysluplné, práve ak chcete každému dieťaťu dať svoj reproduktor.

FM rádio nebude možno to, čo bude každý potrebovať, ale na počúvanie pre tých, čo chcú reproduktor a zároveň niečo navyše, je to funkcia ktorá príde vhod. Tiež aj slot na pamäťovú kartu microSD. Môžete počúvať vlastné skladby a nepotrebujete smartfón. Možno to nebude hojne využívaná funkcia, avšak, keď bude treba, máte ju k dispozícii.

Hlasitosť je viac ako postačujúca, pravdepodobne ho nebudete potrebovať počúvať na maximum. Výrobca pridal aj pasívny žiarič na zintenzívnenie nízkych tónov. Ideálne je použiť ho nastojato. Na jednej strane je menič s priemerom 50 mm a na druhej žiarič. Dá sa ale použiť aj naležato. Zvuk bude hrať podobne.

Zdroj: Samuel Hindy

Verdikt

Canyon BSP-4 je reproduktor takmer do každého vrecka a za dobrú cenu. Oceníte tvar a fakt, že pri použití nastojato zaberie len minimum miesta. Má plnú výbavu, hoci FM rádio a slot na microSD karty nemusíte až tak často využiť.

Tiež je tu možnosť použiť dva rovnaké reproduktory a bezdrôtovo ich spojiť do seba. Pri cene tohto modelu je to funkcia, ktorá sa dá v praxi naozaj využiť.

Cena: 22 eur

Zapožičal: Canyon Slovensko

Značka Canyon je k zakúpeniu na Nay.skDatacomp.sk.

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.