Cenový tip na slúchadlá TWS.

Na trhu je z čoho vyberať, to sa poprieť nedá, no model Canyon TWS-5 je cielený najmä pre používateľov hľadajúcich čo najlepšiu cenu. Kupujete známu značku a zároveň dostávate slúchadlá, ktoré dobre hrajú a držia stoja len 22 eur.

Nutné hneď úvodom dodať, že slúchadlá nemajú podporu mobilnej aplikácie, no toto mi v praxi až tak nechýbalo. Využil som to, že išlo o jednoducho použiteľný model, ktorý som nemusel nijako nastavovať. Faktom je, že nemáte čo nastavovať, keďže tu nie je ANC a spoľahnúť sa treba na pasívne odhlučnenie. To je dostatočne silné už po nasadení do ucha odfiltrujete veľké spektrum zvukov.

Zdroj: Samuel Hindy
Vyberať môžete zo 4 farebných variantov

Na lepšiu predstavu, pri rozhovore s druhou osobou bude lepšie si dať slúchadlá dole z uší, pretože hlas protistrany je viac utlmený.

Oceníte kompaktnú škatuľku na nabíjanie slúchadiel s oválnym tvarom. Má konektor USB-C, čiže kupujete aktuálny model, žiadnu starinku so starým konektorom. Na jedno nabitie vydržia prehrávať hudbu 7,5 hodiny. Celkovo aj s nabíjacou škatuľkou 37,5 hodiny. Ovládanie je cez dotykovú plochu. Treba si dávať pozor na to, ako si slúchadlá dávate do ucha. Majú totiž väčšie plochy paličky slúchadiel.

V ušiach držia dobre. Balenie ale štandardne obsahuje tri veľkosti nadstavcov. Veľkosť si ľahko prispôsobíte. Konštrukčne sú spracované tak, aby ste si ich jemne zatlačili do zvukovodu, avšak nie je to v takom rozsahu ako pri väčšine in-ear slúchadlách. Dalo by sa povedať, že sú veľmi podobné tým, ktoré do ucha len vložíte (označované ako ear-buds). Nadstavce tu však pôsobia viac ako aretácia než potrebu hlboko ich zasahovať dovnútra.

Pripojenie k smartfónu je automatické a používajú zatiaľ najnovšiu verziu Bluetooth 5.3. V tomto prípade som nezaznamenal žiadne komplikácie. Zvuková signalizácia v slúchadlách je nerušivá, čo oceňujem ešte viac.

Zvukovo sú veľmi dobré a produkujú zvuk, ktorý je vhodný pre každého poslucháča. Dajú sa použiť na telefonovanie aj prehrávanie hudby a filmov. Určité odlišnosti tu nájdeme, no nemá zmysel ich porovnávať s niekoľkonásobne drahšími slúchadlami. Basy sú dostatočne silné, rezervy počujem v stredoch.

V ušiach držia dobre, to aj práve vďaka kombinácii ear-buds tvaru s nadstavcami pre in-ear slúchadlá. Majú certifikáciu IP33, dajú sa používať pri daždi a prežijú aj spotenie. Využitie teda nájdu pri športe.

Verdikt

Canyon TWS-5 majú hneď niekoľko výhod. Prvou a podľa mňa najdôležitejšou je cena. Dostanete dobrý zvuk a myslím, že pre mnohých bude pozitívom aj tým, že im na ne netreba aplikáciu. Na jednej strane základné slúchadlá, no toto mnohokrát chceme. Žiadne nastavovanie len pripojiť a počúvať.

Páči sa nám

  • Výborná cena
  • Jednoduché na použitie
  • Výdrž na batériu
  • Nabíjanie cez USB-C

Nepáči sa nám

  • Horšie vyťahovanie z nabíjacej škatuľky

Cena: 22 eur

Zapožičal: Canyon Slovensko

Slúchadlá sa dajú zakúpiť na www.datacomp.sk.

Zdroj: Samuel Hindy

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.