120 predajcov v Bratislave a Piešťanoch má odteraz k dispozícii platobný terminál.

Pouličný časopis NOTA BENE si môžete kúpiť aj v prípade, že nemáte k dispozícii hotovosť. V Bratislave a Piešťanoch zaň môžete zaplatiť platobnou kartou alebo bezhotovostne smartfónom či smart hodinkami. Práve v týchto dvoch mestách získalo 120 predajcov platobný terminál – vďaka spolupráci medzi Mastercard a Proti prúdu.

Ľudia najmä vo väčších mestách pri sebe nosia hotovosť stále menej. Práve s ospravedlneniami, že pri sebe nemajú bankovky alebo mince a používajú len kartu, sa predajcovia časopisu NOTA BENE stretávali v posledných rokoch oveľa častejšie.

Partnerstvo spoločnosti Mastercard a vydavateľa časopisu, organizácie Proti prúdu, tento problém rieši. Skúsenosti zo susedného Česka ukazujú, že predajcom sa vďaka prijímaniu bezhotovostných platieb zvyšujú tržby až o pätinu – v prvých mesiacoch dokonca o 43 %.

Organizácia Proti prúdu vydáva časopis NOTA BENE od roku 2001. Aktuálne zastrešuje viac ako 320 predajcov v 21 slovenských mestách. Jeden výtlačok časopisu stojí 2,80 eura. Polovica z tejto čiastky putuje predajcovi.

Jana Lvová, generálna riaditeľka Mastercard pre Slovensko a Českú republiku, sa vyjadrila, že verí, že sa do budúcna podarí dostať platobné terminály aj do ďalších miest.

Zdroj: Mastercard, Proti prúdu

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit