Google sprístupnil veľkú lokalizáciu pre službu Google Earth.

Ako sa menila Zem za posledných 37 rokov? Odpoveď na túto otázku vám dá vynovená služba Google Earth, ktorá dostala veľkú aktualizáciu po štyroch rokov. A jej hlavným lákadlom je vylepšený a rozšírený režim časozberných videí.

Google pri tvorbe tejto funkcie použil 24 miliónov satelitných fotografií za posledných 37 rokov a vytvoril z nich dvojrozmerné časozberné snímky. V niektorých prípadoch sú k dispozícii aj trojrozmerné časozberné videá, tie však zachytávajú o niečo kratšie obdobie.

Vylepšenú funkciu časozberných videí môžete vyskúšať v službe Google Earth cez webové rozhranie alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie pre Android a iOS. Funkcia umožňuje vyhľadať si ľubovoľné miesto na Zemi a pozrieť si časozberné snímky za posledných 37 rokov.

K dispozícii sú však aj tzv. príbehy a lokality, na ktoré upozorňuje samotný Google. Tie vám ukážu, ako sa za posledných 37 rokov zmenila Zem z hľadiska globálneho otepľovania a s tým súvisiacim roztápaním ľadovcov. Rovnako si môžete pozrieť odlesňovanie Zeme.

Google okrem vylepšenej funkcie časozberných videí v Google Earth ponúka aj kolekciu viac ako 800 videí v 2D a 3D. Tie sú dostupné na tejto stránke, resp. na YouTube, TU.

Pozrite si krátke video od Googlu, ktoré zachytáva viacero časozberných snímok

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Google Earth pripravuje novú funkciu, ktorá prevedie históriou

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit