Inovovaná verzia reaguje na zmeny v operačnom systéme Windows 11 22H2.

Okrem širšej podpory widgetov a aktualizáciách v službe OneDrive tak program reaguje na celkové zmeny v systéme a to práve z pohľadu zbytočných súborov. Tie zostávajú po použití aplikácií alebo systémových súčastí. Program CCleaner 6.06 využíva nové mechanizmy a dátové typy na rozpoznanie pozostatkov, ktoré v systéme nutne nepotrebujete. O novinkách informoval výrobca Avast priamo na svojom webe.

CCleaner reaguje na zmeny vo Windows 11 a ponúka množstvo vylepšení kompatibility. Pre úplnosť uvádzame, že z nášho pohľadu nie je nevyhnutné používať program príliš často. Šetrenie miesta na disku je jedným z dôvodov, prečo mnohí tento program používajú každý deň.

Problém je ale v tom, že programy a systémové procesy si znova vytvoria svoje dočasné a konfiguračné súbory. Lepším dôvodom na použitie programov tohto typu je ochrana súkromia. Z času na čas z jedného miesta prípadne automaticky necháte premazať konfiguračné súbory a rôzne pozostatky z programov.

Hlavné funkcie pre Windows 11

  • Podpora odstraňovania protokolov a dočasných súborov JavaScriptu pre Windows widgety
  • Čistenie medzi pamäte z aplikácie Microsoft Teams, ktorá generuje celkom 13 druhov rôznych dát
  • Čistenie súborov po použití aplikácie Skype, rovnako tak aj Microsoft News a OneDrive
  • Odstraňovanie protokolov z Windows Defender
  • Zlepšenie odstraňovania starých dát vyhľadávaní, zástupcov nedávnych súborov a protokolov pričom je zapracovaná zmena, ktorú priniesla nová verzia Prieskumníka

CCleaner je dostupný zadarmo a stiahnuť si ho môžete na tejto stránke. Existuje aj platená verzia umožňujúca hľadanie a inštalovanie nových ovládačov, sledovania celkového zdravia vášho počítača, ochrana súkromia aj v spojitosti s cookies a internetovými prehliadačmi, plánované čistenie a rezidentná kontrola v reálnom čase na pozadí systému.

Zdroj: GEN (Avast)

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.