Samsung údajne bude nasledovať svojho amerického rivala.

Núdzová komunikácia cez satelity po vzore iPhone 14 by mohla byť jednou z nových funkcií, ktoré bude mať budúcoročná rodina smartfónov Galaxy S23. Informoval o tom portál GsmArena.com s využitím informácií, ktoré priniesla kórejská webová stránka etnews.com.

Zatiaľ čo Apple sa spolieha na firmu Globalstar, v prípade Samsungu by službu po technickej stránke zabezpečovala spoločnosť Iridium. Tá prevádzkuje sieť 66 satelitov na nízkej obežnej dráhe Zeme, prostredníctvom ktorých poskytuje hlasové aj dátové služby.

Samsung pritom nie je v tejto oblasti úplným nováčikom, keďže o možnosť zaviesť do svojich smartfónov podporu satelitnej komunikácie sa vraj snaží už dva roky. Teraz by sa to mohlo konečne podariť, keďže cez telefóny Galaxy S23 sa údajne budú môcť satelitne posielať textové správy a malé obrázky.

Juhokórejský výrobca podľa všetkého neočakáva presadenie sa tejto funkcie na domácom trhu, keďže Južná Kórea je malá krajina s veľmi dobrým pokrytím 5G sieťami. Úspech by ale mohla mať vo väčších krajinách ako Spojené štáty americké, Čína, Rusko či štáty v Južnej Amerike, keďže všade tam sa nachádzajú regióny so slabšou telekomunikačnou infraštruktúrou.

Dodajme ešte, že všetky tri očakávané telefóny Galaxy S23 by mali mať výhradne len procesory Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 a (konečne) už nie vlastné procesory Exynos. Ich predstavenie sa očakáva v prvý februárový týždeň.

Zdroje: GsmArena.com, Etnews.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.