Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prvý globálny hackathon #HackinSAS sa uskutoční v marci, najlepším tímom  pomôže SAS ďalej rozvíjať a komercializovať navrhované riešenia.

Inovácie sa najlepšie rodia v kreatívnom a súťaživom prostredí. Táto myšlienka stojí za vznikom série celosvetových hackathonov softvérovej a poradenskej spoločnosti SAS, ktorá sa venuje dátovej analytike.

Cieľom hackathonov SAS je pomôcť kreatívnym ľuďom využívať moderné technológie zamerané najmä na pokročilé dátové analýzy a ukázať, ako sa dajú pomocou dát vyriešiť aj tie najzložitejšie spoločenské alebo biznisové problémy.

Prirodzená ľudská zvedavosť je základom pokroku, a z tejto myšlienky vychádzajú aj naše hackathony. Chceme ľudí inšpirovať k tomu, aby sa na problémy pozerali inak a aby nachádzali nové pohľady, ktoré dáta prinášajú, lebo veríme, že na základe nich sa vieme rozhodovať lepšie,“ uviedol Richard Kraus, country manažér SAS Slovensko.

Prvý #HackinSAS hackathon sa uskutoční v marci. Jednotlivci alebo tímy, ktorí majú záujem o účasť, sa môžu zaregistrovať najneskôr do 15. februára.

Zúčastniť sa môžu všetci záujemcovia o dátovú analytiku – študenti, zákazníci a technologickí partneri, vývojári či začínajúci podnikatelia, ktorí chcú využiť analytickú platformu SAS Viya bežiacu v cloude Microsoft Azure.

Jednotlivé tímy môžu byť zložené z ľudí z jednej organizácie, alebo jednotlivcov z rôznych prostredí, ktorí sa rozhodnú vytvoriť súťažiacu skupinu. Účastníci majú šancu vytvoriť riešenia, ktoré im SAS môže pomôcť ďalej rozvíjať a komercializovať.

Firma SAS v minulosti podporovala viaceré regionálne hackathony, na ktorých účastníci s využitím špičkových technológií spolupracujú a súťažia pri riešení zadaní z reálneho biznisového a spoločenského života.

Rozhodnutie organizovať vlastné globálne podujatie však zapadá do snahy neustále zviditeľňovať filozofiu rozhodovania na základe dát a podporovať, aby sa faktami a dátami viac riadili firmy, samospráva aj vláda.

Našou víziou je dať každému do rúk nástroje, ktoré pomôžu prekonať tie najväčšie výzvy, ktorým dnes ako ľudstvo čelíme, či už ide o otázky súvisiace s podnikaním, s pandémiou, alebo napríklad s klimatickými zmenami,“ dodáva R. Kraus.

Značky: