Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť GFI Software, dodávateľ riešení pre bezpečnosť podnikových sietí, oznámila, že Centrum Paraple, všeobecne prospešná spoločnosť, nasadí Kerio Control, riešenie unifikovaného zabezpečenia firemných sietí, vďaka ktorej zvýši úroveň webovej ochrany.

Riešenie sa tak stane ďalším z portfólia GFI Software, ktoré Centrum Paraple využíva, keď jeho pracovníci už dlhodobo pracujú s komunikačným riešením Kerio Connect. Nasadenie zrealizuje firma Gaia Connections, predajný partner spoločnosti GFI Software, do konca roku 2017.

Riešenie Kerio Control bude nasadené v súvislosti s potrebou vzdialeného prístupu do systému Centra Paraple cez VPN sieť. Okrem toho umožňuje vytvoriť bezpečný Wi-Fi prístup pre hostí oddelený od vnútornej Wi-Fi siete pre pracovníkov a zabezpečenie proti webovým útokom, čo je dôležité s ohľadom na citlivé dáta, ktoré centrum ochraňuje, a sprísneným regulačným požiadavkám typu GDPR. Riešenie spĺňa potreby ako z pohľadu užívateľského, tak aj z pohľadu administrátorského vďaka priateľskému rozhraniu a jednoduchému nastaveniu riešení Kerio.

Produkt Kerio Control nahradí pôvodné nastavenie, ktoré oddeľuje prístup k Wi-Fi sieti pomocou menej sofistikovaného riešenia. To z pohľadu bezpečnosti ani funkčnosti nie je ideálne, a navyše úroveň podpory spojená s týmto riešením nie je na potrebnej výške. Do budúcnosti sa zvažuje použitie Kerio Control Statistics na vyhodnocovanie stavu ochrany a na jej následné vylepšovanie.

Kerio Control nadviazalo na pozitívne skúsenosti z už skôr nasadeného riešenia Kerio Connect, ktoré vyriešilo problémy spojené s nevyžiadanou poštou. Kerio Connect sa vďaka integrovanému antivírusu, vstavanou archivačnou funkciou a automatickou zálohou ukázalo ako skvelá alternatíva predchádzajúceho riešenia Microsoft Exchange. Popri bezpečnostných a administratívnych prínosoch je hlavne populárny medzi užívateľmi, ktorí majú k dispozícii užitočné groupwarové funkcie integrované do Kerio Connect vrátane napríklad zdieľaných kalendárov, četovacích možností a pod.

„S riešením Kerio Control rozširujeme platformu, ktorú už mnoho rokov u nás skvelo reprezentuje Kerio Connect s podporou spoločnosti Gaia Connections, ktorá pre nás funguje ako dôveryhodný, spoľahlivý a technicky ostrieľaný poradca,“ povedal Jan Dolínek, manažér fundraisingu, Centrum Paraple. „Veľmi si ceníme prístup spoločnosti GFI Software, ktorá nám vyšla v ústrety a licenciu poskytne zadarmo zároveň s garanciou dostupnosti úrovne podpory a služieb potrebných na údržbu kontinuálnej prevádzky. Vďaka spolupráci s Gaia a GFI nikdy nečakáme v rade, až prídeme na rad po lukratívnejších klientoch.“

Značky: