Bosch v posledných rokoch pravidelne hovorí o koncepte inteligentných miest a na CESe predstavil niekoľko technológií, ktoré súvisia s týmto segmentom.

Climo je systém na monitorovanie mikroklímy. Meria a analyzuje 12 parametrov, ktoré sú dôležité z hľadiska kvality ovzdušia, vrátane oxidu uhličitého, oxidu dusíka, teploty a relatívnej vlhkosti. Zariadenie má výrazne menšiu veľkosť voči konvenčným systémom a stojí len jednu desatinu nákladov.

Predstavené bolo aj riešenie na monitorovanie hladiny vody v riekach a iných vodných útvaroch v blízkosti miest. Jeho prínosom má byť varovanie pred hroziacimi povodňami a Bosch ho v súčasnosti testuje v pilotnom projekte na rieke Neckar v Ludwigsburgu v Nemecku. Ultrazvukové sondy a kamery sledujú zmeny hladiny vody a rýchlosť prietoku a vypúšťania, pričom pri prekročení kritických prahových hodnôt sú ohrozené obce, obyvatelia a podnikatelia s predstihom upozornení na nebezpečenstvo prostredníctvom SMS.

Climo v Las Vegas

Prečítajte si aj:

Bosch, to nie sú len domáce spotrebiče a vŕtačky

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit