Tohtoročné CES v Las Vegas ponúklo množstvo zaujímavých produktov, ktoré vybočujú zo všednosti. Určite medzi ne patrí aj tento smartfón, ktorý je výnimočný predovšetkým vďaka integrovanému laserovému projektoru.

Moviphone je dielom technologickej spoločnosti Wireless Mobi Solution so sídlom v americkom San Diegu. Ponúkne 5,5 palcový Full HD IPS displej a čistý Android vo verzii 7.0 Nougat. O pohon sa postará osemjadrový procesor MediaTek MT6750V, ktorému sekunduje 4 GB RAM. Internú pamäť o veľkosti 128 GB je možné rozšíriť aj prostredníctvom microSD karty. Hlavný fotoaparát ponúka 16 Mpx a predný širokouhlý 8 Mpx rozlíšenie. Vzhľadom na spomínané parametre môžme tento smartfón zaradiť do strednej triedy. Prečo jeho výrobca stanovil cenu až na 599 dolárov?

Pretože nejde o len tak obyčajný Android smartfón. Moviphone je totiž smartfón a projektor v jednom. Projektor sa nachádza na hornej hrane zariadenia a so slušnou svietivosťou na úrovni 50 lúmenov dokáže premietať obraz v HD kvalite pri maximálnej 100″ uhlopriečke s kontrastom 80 000:1. Akékoľvek videá, fotografie či hry tak môžete kedykoľvek jednoducho premietať nie len sebe, ale aj užšiemu obecenstvu. Prakticky môže poslúžiť aj v prípade potreby pracovných prezentácií v PowerPointe, keďže čiastočne nahradí laptop i premietačku.

Nápad integrovať projektor priamo do tela smartfónu nie je žiadnou novinkou. Podobný koncept už svetu pred pár rokmi predstavili Samsung i Lenovo, avšak väčšieho úspechu sa nedočkali. Čaká aj Moviphone podobný osud? Pravdepodobne áno, aj keď svojich pár nadšencov si určite nájde. Ak patríte medzi nich, môžete si novinku objednať priamo na stránke výrobcu, ktorý deklaruje jeho dodanie do 6 týždňov.

Mohlo by vás zaujímať:

Najžiadanejšie funkcie v smartfónoch