Zároveň ide o najmenší 13-palcový notebook na svete.

Dell vynovil svoj známy a elegantný notebook XPS 13. Okrem malej zmeny dizajnu prináša štýlovú bielu farebnú verziu a odolnosť voči škvrnám a špine. Šasi notebooku sa totiž pomerne jednoducho znečistí a v prípade novej bielej verzie to bude platiť dvojnásobne. Dell však tvrdí, že akékoľvek nečistoty môžete ľahko odstrániť do jedného týždňa a notebook by mal byť vďaka tomu de facto odolný voči škvrnám a špine. Netýka sa to však celej konštrukcie, ale iba plochy okolo klávesnice.

XPS 13 pre rok 2018 je o niečo tenší a ľahší ako predchádzajúci model. Ponúka 13-palcový displej, ktorý dokázal Dell vtesnať do rozmerov, aké majú 11-palcové notebooky. Displej má rozlíšenie Full HD alebo 4K a pokrýva 100% farebného priestoru sRGB. Výkon zabezpečuje procesor Intel Core i5 alebo i7 8. generácie, nechýba až 16 GB RAM a 128 GB÷1 TB úložisko. Výrobca tiež vylepšil chladenie, takže procesor by mal pracovať ešte rýchlejšie.

Novinka ponúka trojicu USB-C portov, USB 3.0 vo výbave už nenájdete. Chýba aj univerzálna čítačka pamäťových kariet, XPS 13 prečíta iba microSD karty. Prekvapením je nové umiestnenie webkamery, ktorá je atypicky umiestnená priamo pod displejom.

Dell XPS 13 je v Amerike už v predaji s cenovkou od 1000 dolárov podľa konfigurácie. Cenu a dostupnosť pre Slovensko zatiaľ nepoznáme.

Galéria Dell XPS 13 (2018)

Prečítajte si aj:

CES 2018 naživo: 6 dôvodov, prečo by ste mali sledovať TOUCHIT.sk počas nasledujúcich dní (doplnené o Video)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit