Naživo aj zo záznamu, celkovo 30 udalostí.

Intel True VR je technológia, ktorá využíva špeciálne kamery, pozostávajúce z 12 senzorov so 4K rozlíšením. Tieto senzory sú rovnomerne rozmiestnené, aby umožnili kamere vytvárať 180° stupňové zábery. Vhodné umiestnenie kamier umožňuje používateľom sledovať dianie z viacerých miest, medzi ktorými sa môžete ľubovoľne prepínať. True VR generuje 1 TB dát za hodinu, Intel ich však v reálnom čase spracúva a následne posiela používateľom.

Intel už otestoval prínos technológie a zážitok, ktorý prináša, v rámci niektorých amerických športov. Teraz chce pomocou True VR umožniť sledovanie tohtoročných olympijských hier. Vo virtuálnej realite bude prenášať celkovo 30 udalostí, ktoré budú dostupné naživo alebo zo záznamu. Pozrite si harmonogram.

Intel True VR kamera

Intel tvrdí, že rokuje s majiteľmi vysielacích práv na celom svete, aby prenos vo virtuálnej realite ponúkol čo najväčšiemu publiku. K sledovaniu budete potrebovať VR aplikáciu (appky sa budú odlišovať podľa krajiny) a VR okuliare. Podporované sú aj kartónové okuliare Cardboard, najlepší zážitok ponúknu platformy Daydream, Gear VR či Windows Mixed Reality.

O prípadnej dostupnosti VR aplikácie pre Slovensko budeme dodatočne informovať.

Zdroj: Intel

Prečítajte si aj: 

CES 2018 naživo: 6 dôvodov, prečo by ste mali sledovať TOUCHIT.sk počas nasledujúcich dní (doplnené o Video)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit