Samsung tiež chce, aby boli všetky jeho produkty do roku 2020 pripravené na internet vecí.

Virtuálny asistent Bixby, ktorý sa pred rokom dostal na trh s vlajkovými loďami Galaxy S8/S8+ a Note8, bude tento rok dostupný aj vo vybraných modeloch televízorov a chladničiek. Samsung chce takýmto spôsobom umožniť používateľom pohodlné ovládanie pomocou hlasových príkazov a tiež prístup k praktickým informáciám, ako je napr. agenda kalendára alebo fotografie.

Tohtoročné modely televízorov budú okrem integrácie asistenta Bixby ponúkať aj pohodlnejšie a jednoduchšie prepojenie so smartfónom. Pomocou smartfónu si môžete napr. uľahčiť prihlásenie do vášho používateľského účtu v niektorých službách v rámci televízora alebo prihlásiť zariadenie do Wi-Fi siete. Nové Samsung televízory sa tiež stanú základom inteligentnej domácnosti a umožnia ovládať kompatibilné SmartThings zariadenia, ako sú svetlá či termostaty. Aj v rámci týchto úkonov využijete integráciu Bixbyho.

Virtuálny asistent od Samsungu bude tiež súčasťou Family Hub chladničiek. Bixby dokáže rozpoznať hlas používateľa a každému členovi rodiny ukáže jeho vlastnú agendu a ďalšie informácie. Takisto odporučí, aké jedlá by ste si mohli pripraviť, pričom bude brať do úvahy aj aktuálny obsah chladničky.

Hlasové ovládanie TV pomocou Bixbyho, prihlasovanie sa cez smartfón, hub pre inteligentnú domácnosť a využitie Bixbyho v chladničkách

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: CES 2018: Samsung poriadne prekvapil, toto asi nečakal nikto (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit