Samsung na CESe oznámil, že už na jar príde s modelmi smart televízorov s podporou iTunes Movies & TV Shows a Apple AirPlay 2. A túto kombináciu bude mať exkluzívne. A to v stovke krajín vrátane Slovenska. Smart televízory Samsung taktiež ponúknu v 190 krajinách celého sveta podporu funkcie AirPlay 2.

Čo to znamená? Pomocou aplikácie iTunes Movies and TV Shows získate na smart televízoroch Samsung prístup k svojej knihovni iTunes. Budete si môcť z obchodu prechádzať obchod iTunes Store a zakúpiť alebo požičať niektorý zo stoviek tisíc filmov či televíznych programov a získate taktiež prístup k obrovskému výberu filmov v 4K HDR rozlíšení. Aplikácia iTunes Movies and TV Shows bude plne integrovaná s ďalšími službami pre platformu Smart TV spoločnosti Samsung, ako sú univerzálny sprievodca, nový inteligentný asistent Bixby či vyhľadávanie, a ponúkne tak v rámci platformy Samsung konzistentný zážitok.

Vďaka podpore AirPlay 2 budete môcť prehrávať svoje videá, fotografie, hudbu, podcasty a ďalší obsah zo zariadení Apple priamo na smart televízoroch Samsung vrátane televízorov radu QLED 4K a 8K, lifestylových modelov The Frame a Serif a ďalších UHD a HD televízoroch spoločnosti Samsung.

Won-Jin Lee

Won-Jin Lee, výkonný viceprezident divízie Visual Display spoločnosti Samsung Electronics sa na prezentácii vyjadril k spolupráci s Apple takto: „Sprístupnenie širšej ponuky obsahu a poskytnutie ďalšej hodnoty a funkcií ponúkaných otvorenou platformou vlastníkom televízorov Samsung i zákazníkom spoločnosti Apple prostredníctvom iTunes a AirPlay je ideálnym riešením pre každého.“

Samsung na akcii First Look predstavil nové displeje s technológiou Micro LED a to v nových veľkostiach, tvaroch aj konfiguráciách.

Medzi predstavené televízory z radu Micro LED patril nový 75-palcový displej, 219-palcová obrazová stena The Wall a ďalšie veľkosti, tvary a konfigurácie novej generácie modulárnych displejov Micro LED.

Znamená to, že pomocou MicroLED technológie si poskladáte televízor v takej veľkosti ako budete potrebovať. Zároveň je MicroLED aj možnosť voliť rozlíšenie, spomínalo sa konkrétne 4K, 5K, 8K ale pokojne aj 10K. ďalej si používateľ volí veľkosť rámiku a tiež pomer výška/šírka. Predstavený 75-palcový MicroLED je teraz vhodný aj na použitie v domácnostiach.

Ako sme na predstavení týchto televízorov videli, dokážu lepšie rozptyľovať teplo, čo bol jeden z problémov minulej verzie. Micro LED obsahuje milióny mikroskopických čipov tvorených anorganickými červenými, zelenými a modrými LED, ktoré vyžarujú vlastné svetlo a vytvárajú tak na obrazovke žiarivé farby. Táto technológia poskytuje vysokú kvalitu obrazu, ktorá prekonáva ostatné súčasné technológie na súčasnom trhu .

Technológia Micro LED ponúka vďaka svojej modulárnej povahe väčšiu flexibilitu, pokiaľ ide o veľkosť obrazovky, ktorú je možné prispôsobiť priamo na mieru požiadavkám a priestorovým možnostiam používateľov. Pridaním ďalších Micro LED modulov môžete displej rozšíriť na ľubovoľnú veľkosť. Modularita technológie Micro LED umožní vytvoriť displeje aj s netradičnými pomermi strán 9×3, 1×7 alebo 5×1, podľa ich priestorových, estetických i funkčných požiadaviek.

Technológia Micro LED spoločnosti Samsung taktiež optimalizuje obsah a pridaním ďalších modulov je možné pri displejoch Micro LED aj zvýšiť rozlíšenie – to všetko pri zachovaní nezmenenej hustoty pixelov. Technológia Micro LED teda môže zobraziť všetko počnúc štandardným obsahom s pomerom strán 16:9, cez širokouhlé filmy s pomerom strán 21:9 až k netradičným pomerom strán ako 32:9 alebo dokonca 1:1. Všetko vo vysokej kvalite.

Displeje Micro LED nemajú žiadne rámiky a teda medzi modulmi nie sú žiadne predely. Výsledkom je efekt spojitej plochy, vďaka čomu displej elegantne zapadne do akéhokoľvek prostredia. K možnostiam atraktívnych dizajnových riešení ešte ďalej prispieva podpora funkcií, ktoré ponúka režim Ambient.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.