Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Robustný Acer Chromebook 11 N7 (C731) je šikovným riešením pre učebne

  • Medzi schopnosti tohto notebooku patria odolnosť voči pádu z výšky až 122 cm, klávesnica odolná proti poliatiu; spĺňa prísny americký vojenský štandard Military Standard (MIL-STD 810G)
  • Dlhá 12-hodinová výdrž na batériu eliminuje potrebu nabíjania každý deň
  • Bezventilátorová konštrukcia zvyšuje spoľahlivosť, zaisťuje tichý chod v učebniach, knižniciach a laboratóriách
  • Jednoduché nasadenie a správa; ideálne pre laboratóriá, na cesty a 1:1 programy
  • Dotykový IPS displej (C731T) alebo nedotykový (C731) 11,6″ displej

Spoločnosť Acer oznámila dostupnosť svojho najnovšieho Chromebooku určeného pre vzdelávací sektor, a to Acer Chromebook 11 N7 (C731) s vyššou odolnosťou. Okrem toho poskytne tento notebook dlhú výdrž na batériu a pasívny chod, čo z neho robí mimoriadne dobrú voľbu pre školy a školské obvody, ktoré hľadajú spoľahlivé, výkonné a tiché zariadenie pre vzdelávanie študentov.

„Chromeboky sa stali v mnohých krajinách pre vzdelávací sektor defacto štandardom,“ povedal John Miedema, riaditeľ a produktový manažér, Acer EMEA. „Nový Acer Chromebook 11 N7 (C731) nastavuje na to, čo školy používajú pre svoje učebne a laboratóriá, latku ešte vyššie. Prichádza s odolnou konštrukciou, tichým úplne pasívnym chladením a kompaktnej veľkostí, vďaka ktorej sa ľahko prenáša v 1:1 programoch, v laboratóriu a po triede i mimo nej.“

Podľa údajov spoločnosti Gartner je Acer so svojím viac ako 33% podielom na trhu poprednou svetovou značkou Chromebookov.

Odolná konštrukcia prináša dokonalejšie učenia v reálnom čase

Vyššiu odolnosť a lepšie konštrukcie Chromebooku 11 N7 (C731) zaisťuje maximálnu prevádzkyschopnosť a prispieva k zníženiu nutnosti IT údržby. Notebook vydržal dôkladné testovanie pre splnenie náročného amerického vojenského štandardu MIL-STD 810G.

Toto testovanie armádnej špecifikácie overuje robustnosť, odolnosť a kvalitu Chromebooku 11 N7 (C731), takže môže učenie študentov prebiehať v rade rôznych prostredí.

Acer Chromebook 11 N7 (C731) odolá prítlačnému zaťaženiu hmotnosťou 60 kg na hornú stranu veka, zatiaľ čo zosilnené šasi a pánty prinášajú väčšiu odolnosť voči krúteniu a namáhaniu, čo sa hodí v prípade, kedy budú študenti pchať notebooky do svojich batohov. Okrem toho Chromebook ďalej chráni štruktúra rohového štítu a rohový nárazník obklopujúce klávesnicu, preto odolá pádom z výšky až 122 cm. Tieto funkcie zaisťujú, že bude Chromebook chránený, či už utrpí pád pri transporte alebo omylom spadne z písacieho stola. Protišmykový vzor na zadnom kryte uľahčuje uchopenie Chromebooku a zabraňuje jeho vykĺznutiu u rúk študentov.

Acer Chromebook 11 N7 (C731) sa môže pochváliť klávesnicou odolnou voči poliatiu, ktorá poskytuje ochranu pred vyliatím až 330 ml vody. Unikátny systém kanálikov nachádzajúcich sa pod klávesnicou odvádza vodu tak, aby tiekla v dostatočnej vzdialenosti od vnútorných súčastí a dostala sa von spodnou časťou notebooku.

Novinkou u Chromebooku 11 N7 (C731) je konštrukcia klávesnica so zapustenými klávesmi, ktorá zabraňuje jednoduchému vytiahnutiu krytiek klávesov študentov. Okrem toho bola klávesnica navrhnutá pre vynikajúce pohodlie pri písaní, čo študenti uvítajú, pretože si mnohí z nich stále osvojujú zručnosti písania na klávesnici.

Acer Chromebook 11 N7 (C731) sa môže pochváliť konštrukciou s pasívnym chladením pre studenú a tichú prevádzku, kedy nezaznamenáte žiadny šum ani v triede plnej študentov s týmito Chromebooky. Lepšie je na tom tento Chromebook tiež po stránke spoľahlivosti, pretože nevyžaduje odvetrávanie, ktoré môže spôsobovať problémy s prúdením vzduchu a hromadením prachu.

Dlhá až 12-hodinovom výdrž, vynikajúci výkon

Učitelia a správcovia si už nebudú musieť robiť starosti s dobíjaním Chromebooku pri každej príležitosti, pretože Acer Chromebook 11 N7 (C731) poskytuje až 12-hodinovom výdrž na jedno nabitie batérie, čo je dostatok na niekoľko dní používanie v triede. Tak dlhá výdrž na batériu je ideálna aj pre programy 1:1, v ktorých študenti využívajú svoje Chromebooky v priebehu školského dňa a potom si ich berú domov pre domáce úlohy a zábavu. Acer Chromebook 11 N7 (C731) sa osadený dvojjadrovým procesorom Intel Celeron, preto poskytuje solídny výkon pre každodennú prácu.

Možnosť dotykového displeja, otvorenie veka až do 180° podporuje zdieľanie

Pracovníci v školstve si môžu vybrať z rôznych modelov notebookov Chromebook 11 N7, aby našli tie pravé, ktoré budú vyhovovať ich učebným plánom a požiadavkám na rozpočet. Acer C731T má 11,6″ dotykový IPS displej, zatiaľ čo je model C731 vybavený štandardným nedotykovým displejom. Dotykové modely študentom umožňujú zvýšiť mieru angažovanosti, pretože každá webová stránka alebo aplikácia môže ťažiť z dotykových gest či už u samostatných či skupinových činností. Displej má rozlíšenie 1 366 × 768 px, ktoré zaisťuje ostrý a čitateľný text aj aplikácie, rovnako ako živé a jasné fotografie aj videá. Navyše konštrukcia pántov notebooku Acer Chromebook 11 N7 (C731) umožňuje otvorenie veka do uhla až 180° – notebook tak môže ležať úplne otvorený naplocho na stole pre zdieľanie medzi viacerými študentmi v určitých situáciách, napríklad pri riešení laboratórnych úloh.

Vďaka tenkej a ľahko prenosné konštrukcii je Acer Chromebook 11 N7 (C731) ideálny pre používanie kdekoľvek – doma, v škole, v práci i na cestách. Má hrúbku iba 22 mm a váži len 1,35 kg.

Chromebook 11 N7 (C731) poskytne ďalšie možnosti aj vďaka plánovanej podpore Android aplikácií dostupných cez Obchod Play v nadchádzajúcich mesiacoch.

Študenti zostanú v spojení

Študenti zostanú pripojení k svojej univerzitnej sieti vďaka rýchlej dvojpásmové 2×2 MIMO 802.11ac Wi-Fi. K Chromebooku ľahko pripojí príslušenstvo cez Bluetooth 4.0, dva porty USB 3.0 a jeden port HDMI. Študenti si tiež môžu do kombinovaného audio portu pripojiť svoje slúchadlá s 3,5 mm jackom. Súbory potom môžu prenášať vďaka vstavanej čítačke pamäťových kariet SD.

Zdieľanie a spolupráca

Acer Chromebook 11 N7 (C731) podporuje viac užívateľských prihlásení, aby uchoval dáta každého študenta v bezpečí. Študenti sa jednoducho prihlásia k svojim jedinečným účtom, aby sa zabezpečilo, že bude ich projekt, Gmail alebo iné dáta v bezpečí, a to aj v prípade, že dôjde k strate alebo odcudzeniu Chromebooku. Úložisko na Disku Google chráni súbory, dokumenty a fotky bezpečne v cloude a zaisťuje, že je k dispozícii vždy ich najaktuálnejšie verzie. Študenti tiež môžu pristupovať k svojim súborom v režime offline, a dokonca otvoriť a upravovať dokumenty Microsoft Office rovnako ako dokumenty Google.

Jednoduché nasadenie, správa a zabezpečenie spolu s podporou Acer Support

Acer Chromebook 11 N7 (C731) sa ľahko nasadzuje aj spravuje. IT správy uvítajú jednoduché aktualizácie, konfigurácie aplikácií, využívanie rozšírení a ďalšie výhody so správou postavenou na webovom prostredí.

Vďaka automatickej aktualizácii Chrome OS budú študenti chránení pred neustále meniacom sa on-line hrozbami, ako sú vírusy a malware. Nový Acer Chromebook 11 N7 (C731) je vybavený uchytením pre zámok Kensington, takže môže byť napríklad v laboratóriu zaistený proti odcudzeniu.

Ceny a dostupnosť

K dispozícii bude niekoľko modelov nového notebooku Acer Chromebook 11 N7. Model C731 s nedotykovým displejom aj C731T s dotykovým IPS displejom bude dostupný s 16 alebo 32 GB úložiskom eMMC a so 4 GB pamäte RAM. Pre vzdelávací sektor v oblasti EMEA budú k dispozícii vo februári za cenu od 299 EUR.