Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Predstavená bola dvojica notebookov a jeden stolný počítač

  • Notebook Acer Aspire V Nitro ponúka výnimočný výkon v elegantnom tele s odvážnym, a pritom klasickým vzhľadom; je osadený grafickou kartou až NVIDIA GeForce GTX 1060
  • Notebooky Aspire VX 15 prinášajú silný úder vďaka svojmu ráznemu hernému dizajnu, pokročilým možnostiam chladenia a grafike NVIDIA GeForce GTX 1050 / 1050Ti1
  • Rad Aspire GX sú výrazne štylizované stolové počítače, ktoré dokážu spracovávať graficky náročné úlohy pre plynulý chod každodennej zábavy a hrania hier

Acer Aspire GX-781

Spoločnosť Acer predstavila tri nové zariadenia radu Aspire, ktorými sú dva nové vysoko výkonné notebooky a stolný počítač. Všetky tri zariadenia boli navrhnuté pre zábavu a čo najvyšší výkon.

Notebooky Aspire V Nitro Black Edition a Aspire VX sú vybavené prvotriednymi zvukovými technológiami, krištáľovo čistými 15,6“ displejmi s technológiou IPS, najnovšími grafikami NVIDIA GeForce GTX 10xx a vysoko výkonnými procesormi Intel Core siedmej generácie. Tieto notebooky sú ideálnou voľbou pre užívateľov, ktorí majú radi, keď sú ich videá ostré, hry plynulé a ich zvuk jasný. Obdobne aj rad stolových počítačov Aspire GX je ideálny pre užívateľov, ktorí sú nadšení zo zábavy, ale ocenia ešte širšie možnosti, ktoré mobilné bratranci týchto počítačov neponúkajú.

Aspire V Nitro Black Edition a Aspire VX

Oba notebooky sú osadené procesorom až do verzie Intel Core i7-7700HQ siedmej generácie, ktorý bol navrhnutý tak, aby priniesol mobilným zariadeniam vysoký výkon a rýchlu odozvu, prepracovanú 4K zábavu a dlhšiu výdrž na batériu. Čipová súprava je perfektná pre rovnako pôsobivé grafické jadrá notebookov, najnovšie NVIDIA GeForce GTX 1060 alebo 1050. Či už ste filmový fanúšik alebo hráč, budete si môcť naplno vychutnať najnovšie herné tituly bez akýchkoľvek kompromisov.

Aspire V 17 Nitro Black Edition je k dispozícii s voliteľným eye-tracking hardvérom od Tobii na sledovanie pohybu očí, ktorý v kombinácii s gestami na touchpadu zvyšuje produktivitu a prináša pri použití detekcie pohybu očí oveľa lepšie reakcie. Používatelia potom dokážu rýchlejšie a pohodlnejšie prechádzať naprieč aplikáciami a programami len jednoduchým pohľadom. Takisto aj hranie ťaží z výhod sledovania pohybu očí, ktoré prináša hlbšie ponorenie do hry a umožňuje hráčom cieliť, strieľať a všetko slobodne preskúmavať iba za pomocou ich očí. Aktuálne vo viac ako 45 herných tituloch, medzi ktoré patrí napríklad Elite Dangerous, Deus Ex: Mankind Divided a WATCH_DOGS 2.

Elegantný notebook Aspire V Nitro Black Edition je ideálne zariadenie pre tých, ktorí od notebooku vyžadujú vysoko kvalitnú zábavu. Pre dosiahnutie vysokého výkonu Acer kombinuje pod hliníkovým krytom siedmu generáciu procesorov Intel Core, najnovšie technológie od spoločnosti NVIDIA v podobe grafickej karty až do verzie NVIDIA GeForce GTX 1060 s vyhradenými 6 GB grafickej pamäte GDDR5 a až 16 GB systémovej pamäte DDR4 SDRAM rozšíriteľnej až na 32 GB pri použití dvoch SO-DIMM modulov. Prichádza tiež s NVMe PCIe 3.0 alebo SATA SSD a pevným diskom s kapacitou až 2 TB vo forme ďalšieho úložného priestoru.

Aspire V Nitro sa môže pochváliť kovovým ventilátorom Acer AeroBlade pre efektívnejší odvod tepla, zatiaľ čo technológia Coolboost umožňuje používateľom ručne ovládať proces chladenia pri intenzívnej záťaži notebooku. Notebooky Aspire V Nitro sú tiež vybavené technológiou DustDefender, ktorá využíva dvojicu vysokorýchlostných ventilátorov a opačnú rotáciou na odstránenie nahromadeného prachu a zlepšenie odvodu tepla.

Pripojenie periférií k týmto notebookov zaisťuje port USB-C s technológiou Thunderbolt 3 s prenosovou rýchlosťou až 40 Gb / s a podporou dvoch 4K výstupov súčasne, dva porty USB 3.0 (jeden sa môže pochváliť funkciou pre nabíjanie zariadení aj pri vypnutom notebooku), dva porty USB 2.0 a HDMI. Nechýba ani bezdrôtové pripojenie pomocou 2 × 2 802.11ac Wi-Fi s technológiou MU-MIMO, zatiaľ čo je pre káblové pripojenie je dostupný gigabitový LAN port.

Používatelia si vychutnajú krištáľovo čistý obraz, pokiaľ siahnu po voliteľnom 4K Ultra HD rozlíšení (3 840 × 2 160 px). Displej dopĺňa systém Acer Color Intelligence , ktorý dynamicky a v reálnom čase upravuje jas a sýtosť farieb, vďaka čomu sú farby bez orezania a presýtenia optimalizované v reálnom čase.

O vysoko kvalitný zážitok zo zábavy sa starajú aj zvukové technológie, ktorými je vybavený Aspire V Nitro. Patrí medzi ne štvorica vyladených reproduktorov s technológiami Dolby Audio Premium a Acer TrueHarmony Plus. Acer TrueHarmony Plus prináša presnejšiu a čistejšiu reprodukciu zvuku a širší rozsah basov vďaka pokročilej konštrukcii reproduktorov s papierovou membránou v podobe kužeľa orámovaného penovým materiálom.

Aspire VX 15 ponúka veľké chladiace otvory a šasi s nádychom červenej farby, čím jasne ukazuje svoje odhodlanie k hraniu. Červené podsvietenie klávesnice dáva hráčom istotu, že budú v priebehu hrania vždy na správnej note, a zároveň poskytuje hardcore vzhľad a pocit bez vysokej ceny.

2,5 kg ťažký Aspire VX 15 prichádza tiež s procesorom až do konfigurácie Intel Core i7-7700HQ, ktorý ponúka oproti predchádzajúcej generácii procesorov výrazné zvýšenie výkonu, a pritom sa môže pochváliť nižšou spotrebou energie. Notebook je dodávaný s grafickou kartou až do verzie NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti s grafickou pamäťou typu GDDR5 (prináša priepustnosť 32 GB/s).

Na vysokej rýchlosti má zásluhu aj pamäť v podobe 16 GB DDR4 SDRAM v základnej výbave, ktorú možno rozšíriť až na 32 GB. Ukladanie súborov potom zaisťuje 512 GB SSD a 1TB HDD.

Chod toho všetkého pri optimálnych teplotách zabezpečuje dvojica ventilátorov nainštalovaná tak, aby váš stroj zvládol akokoľvek náročnú hernú záťaž a priniesol mimoriadne plynulé hranie. Tento herný zážitok ďalej umocňuje HD audio s funkciou Dolby Audio Premium, rovnako ako technológia Acer TrueHarmony a tešiť sa môžete aj na vynikajúcu kvalitu obrazu vďaka 15,6“ Full HD IPS displeji.

Rad Aspire GX

Pre tých, ktorí vyžadujú ešte viac schopností, ktoré môže ponúknuť iba stolný počítač, stvoril Acer rad herných stolových počítačov Aspire GX. Tieto počítače pripravené na VR sú vybavené procesormi až do verzie 7. generácie procesorov Intel Core , až 64 GB pamäte DDR4 SDRAM a grafickou kartou až do verzie NVIDIA GeForce GTX 1060. Sú schopné poskytnúť ohromujúce rozlíšenie obrazu 4K a podporujú pripojenie až štyroch monitorov súčasne pre maximálne herné zážitky. Kompromisy nenájdete ani pri dátových úložiskách, ktorými je až 2 TB pevný disk a 128 GB SSD. K tomu sa môže rad GX pochváliť aj výrazným nabrúseným čelom inšpirovaným brnením s dopredu svietiacim LED osvetlením, ktoré vydáva zlovestnú červenú žiaru.

Ceny a dostupnosť

Aspire V 15 Nitro Black Edition bude v oblasti EMEA k dispozícii od februára za cenu od 1299 EUR.

Aspire V 17 Nitro Black Edition bude v oblasti EMEA k dispozícii od februára za cenu od 1299 EUR.

Aspire VX 15 bude v oblasti EMEA k dispozícii od januára za cenu od 949 EUR.

Počítače Aspire GX budú v oblasti EMEA k dispozícii vo februári za ceny od 849 EUR.