Spoločnosť rozširuje portfólio produktov.

Alcatel Onetouch na výstave CES predstaví nové zariadenia zo segmentov smartfónov, tabletov a inteligentných hodiniek. Najvýraznejšou novinkou je tablet s operačným systémom Windows 10 – Alcatel doteraz vyrábal iba zariadenia so systémom Android.

Zariadenie s názvom PIXI 3 má 8-palcovú obrazovku a má osloviť najmä atraktívnou cenou (hoci, samotnú cenovku ešte nepoznáme). Zahraničné média udávajú, že je vybavený systémom Windows 10 Mobile, čo by znamenalo, že ho poháňa totožná platforma ako smartfóny a nie „plnohodnotný“ Windows 10, ako ho poznáme z počítačov a konkurenčných tabletov. Aj obrázok zariadenia (viď. titulný obrázok) napovedá, že v skutočnosti môže ísť o prerastený phablet a nie typický Windows tablet.

Produktový rad PIXI 4

Produktový rad PIXI 4

Ďalšou novinkou je kompletné portfólio produktového radu PIXI 4. Výrobca neudáva detaily, k dispozícii by mali byť smartfóny s uhlopriečkou 3,5 a 4 palce, 6-palcový phablet a 7-palcový tablet.

Alcatel takisto vyrobil hodinky pre deti. Volajú sa CareTime Children’s Watch, majú GPS modul a aplikáciu, ktorá upozorní rodiča, ak sa dieťa pohybuje mimo povolenej zóny. Hodinky takisto dokážu telefonovať a prijímať hlasové správy. Na jedno nabitie vydržia fungovať až 4 dni, pričom na trh sa majú dostať v apríli.

Detské hodinky s GPS modulom a funkciou telefonovania

Detské hodinky s GPS modulom a funkciou telefonovania

Zdroj: Mashable

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit