HyperX rozšíril súčasné portfólio herných periférií o nové zariadenia, ktoré budú „hrať všetkými“ farbami.

Predstavené boli v Las Vegas na výstave CES. Ide o dve klávesnice, jednu hernú myš, herné slúchadlá a SDRAM s RBG LED podsvietením.

Prvým produktom je herná klávesnica s RGB LED podsvietením – ALLOY RGB Gaming Keyboard. Okrem RGB LED podsvietenia (s viacerými profilmi) obsahuje aj nové (špecializované) mediálne klávesy. Spojitosť týchto faktorov by mala ponúknuť hráčovi maximálny zážitok a väčšiu kontrolu nad hrou. Čo sa podsvietenia týka, to je neoddeliteľnou súčasťou herných periférií. Kvalita spracovania je na vysokej úrovni, čo naznačuje aj rám klávesnice je z kovu.

Druhou klávesnicou je ALLOY FPS v dvoch farebných prevedeniach – čierna a hnedá. Táto klávesnica je mechanická (Cherry MX alebo Red Switch) s kovovým rámom. Výrobca sa snažil spracovať klávesnicu tak, aby bola čo najkompaktnejšia, teda vhodná (aj) na prenášanie. Samozrejmosťou je výrazné odlíšenie a spracovanie kláves WASD, ktoré ponúknu hráčovi lepšiu hmatovú odozvu. Nechýba ani podsvietenie, avšak iba v červenej farbe – s rôznymi profilmi. Na zmenu profilov nie je nutné inštalovať softvér do PC, všetko nastavíte na klávesnici. Posledným doplnkom je odnímateľný kábel a taška na prenášanie, ktorá je súčasťou balenia.

 

Ďalšou novinkou je herná myš – Pulsefire Gaming Mouse, ktorá je zameraná na profesionálnych hráčov – najmä FPS žánru. Myš disponuje optickým senzorom, so štyrmi predvolenými nastaveniami citlivosti DPI – 400/800/1600/3200. Tieto zmeny je možné upraviť priamo na zariadení, bez potreby inštalácie softvéru.

V oblasti herných slúchadiel je novinkou – Cloud Revolver S Gaming Headset. Spoločnosť HyperX o týchto slúchadlách hovorí, že sú najmodernejšími hernými slúchadlami. Medzi top vlastnosti patrí zvuk – Dolby 7.1 Surround Sound, a taktiež technológia Dolby Headphone. Obe technológie v slúchadlách poskytnú, vraj, dokonalý zvuk. To však preverí až reálny test. Podstatným parametrom slúchadiel je pohodlie pri dlhodobom nasadení na hlave. Cloud Revolver S sú označované ako štúdiové (väčšie) slúchadlá, ktoré by mali byť maximálne pohodlné. Predovšetkým by mali ponúknuť špičkový zvuk a široký záber zvukovej scény v hrách. Podrobné špecifikácie > TU

Poslednou novinkou je „ramka“ –  HyperX Predator DDR4 SDRAM RGB LED. Novinkou je hlavne podsvietenie, ktoré je podmienené kombináciou so základnými doskami, ktoré majú možnosť nastavenia RGB modulov – Asus Aura Sync, Gigabite RBG Fusion alebo MSI Mystic Light Sync.

Všetky predstavené produkty sa zameriavajú (najmä) na FPS žánre. Zaujímavosťou je, že FPS klávesnice od spoločnosti HyperX odporúčajú viaceré herné organizácie – Navi Gaming, Echo Fox alebo SK Gamimg.

Cena a dostupnosť noviniek je nasledovná

  • ALLOY RGB Klávesnica: dostupnosť od tretieho kvartálu 2017 (cena zatiaľ nebola oznámená)
  • Pulsefire Mouse: Dostupnosť od apríla 2017 – cena 49.99 USD (47 eur)
  • ALLOY FPS Klávesnica: dostupnosť od januára 2017 – cena 99.99 USD (94 eur)
  • Cloud Revolver S Headset: dostupnosť od februára 2017 – cena 149.99 USD (140 eur)
  • DDR4 SDRAM s RGB LED: dostupnosť od druhého kvartálu 2017 (cena zatiaľ nebola oznámená)

Na článku spolupracoval Ondrej Macko – Las Vegas 

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE