Novinkou je aj SSD disk pre podnikovú sféru.

Šifrovaný USB flash disku DataTraveler 2000 ponúka hardvérové ​​šifrovanie a ochranu pomocou PIN kódu zadávaného priamo na alfanumerickej klávesnici, ktorá je súčasťou samotného disku. K dispozícii bude v 1. štvrťroku 2016. Tento model je určený na globálne zabezpečenie dát IT profesionálov, malých až stredných firiem a koncových používateľov z obchodnej sféry, ktorí potrebujú a vyžadujú ochranu elektronických dát. Samotný disk je nezávislý na operačnom systéme a je vybavený vlastným hardvérovým kryptovaním všetkých svojich dát šifrou AES o sile 256 bitov v režime XTS. Šifrovanie prebieha na úrovni disku a nie je preto potrebné inštalovať žiadny softvér alebo ovládače. DataTraveler 2000 je k dispozícii v kapacitách 16, 32 a 64 GB a má trojročnú záruku.

KC400

Druhá novinka, model KC400 je určený pre pracovné zaťaženie v podnikovej sfére, je 15-krát rýchlejší než tradičný pevný disk, poskytuje konzistentný výkon pri práci s komprimovateľnými aj nekomprimovateľnými dátami a má vylepšenú odozvu u aplikácií náročných na výkon. KC400 zaisťuje ochranu dát na celej ceste ich spracovania, má funkciu SmartECC, ktorá stráži dáta, a ďalej funkciu SmartRefresh pre ochranu proti chybám čítania dát. Ak dôjde k chybe, dáta sú zrekonštruované a disk sa dokáže obnoviť po nečakanom výpadku napájania vďaka správe zariadenia v prípade výpadkov, ktorú ovláda firmware disku. SSD disk KC400 je k dispozícii v kapacitách 128 GB, 256 GB, 512 GB a 1 TB2.

Kingston prezentoval svoje novinky pomocou mobilnej aplikácie Periscope

Do produktového radu Wirelessfamily pribudli disky MobileLite Wireless G3 a MobileLite Wireless Pro. Prvé menované poskytuje používateľom mobilných prístrojov na cestách veľkú podporu. Ak je batéria s kapacitou 5600 mAh v zariadení MLWG3 plne nabitá, vydrží dvakrát dobiť smartfón. Nabíjanie navyše prebieha rýchlejšie vďaka maximálnemu výstupnému nabíjaciemu prúdu 2A. Podobne ako u predchádzajúcich generácií má zariadenie USB port a slot pre pamäťové SD karty, čo používateľom umožňuje pristupovať k súborom na USB flash disku alebo SD karte ich smartfónu alebo tabletu bezdrôtovo. Pomocou aplikácie MobileLite môžu používatelia ľahko presúvať, zálohovať alebo zdieľať fotografie, videá a ďalší obsah bez nutnosti použiť PC.

Model MobileLiteWireless Pro má všetky funkcie zhodné so zariadením MLWG3, ale navyše ponúka vstavanú pamäť o veľkosti 64 GB a súčasne aj ešte viac dimenzovanú batériu s kapacitou 6900 mAh. Okrem dobíjania mobilných prístrojov a možnosti bezdrôtového prenosu dát tak majú používatelia pohodlný prístup k ďalšiemu priestoru vstavanej pamäte.

MLWG3_MLWP

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit