K dispozícii sú tri moduly, vrátane projektora.

Zariadenie ThinkPad X1 bude dostupné v troch prevedeniach. Lenovo vyrobilo modulárny tablet, ultrabook a zariadenie s otáčateľným displejom.

Najzaujímavejší z trojice je ThinkPad X1 Tablet. Svojim spôsobom ide o konkurenciu pre Surface Pro od Microsoftu. Zariadenie má 12-palcový displej s rozlíšením 2160 × 1440, najnovšie procesory Intel Core m7, až 16 GB operačnej pamäte a až 1 TB NVMe SSD úložisko. Zariadenie sa dostane na trh vo februári, americká cena začína na 899 dolároch.

ThinkPad X1 Tablet bez modulu

ThinkPad X1 Tablet bez modulu

Lenovo bude k nemu predávať aj 3 doplnkové moduly. Modul pre zvýšenie produktivity stojí 149 dolárov a ponúkne o 5 hodín dlhšiu výdrž batérie. Takisto obsahuje HDMI a onelink+ port. 279 dolárov bude stáť modul s projektorom, ktorý vytvorí až 60-palcový obraz. V ponuke bude aj modul s kamerou Intel RealSense 3D. Ocenia ho grafickí dizajnéri a kreativci, ktorí chcú tlačiť objekty pomocou 3D tlače. Kamera uľahčí tvorbu modelov.

ThinkPad X1 Tablet s modulom "produktivity"

ThinkPad X1 Tablet s modulom „produktivity“

ThinkPad X1 Yoga je už podľa názvu zariadenie s otáčateľným displejom. Má 14-palcový dotykový OLED displej (prvé konvertibilné zariadenie na svete s takouto výbavou) s rozlíšením Full HD alebo 2560 × 1440. Využíva procesory Intel Core i7 vPro, má až 16 GB RAM a až 1 TB NVMe SSD úložisko. Vo výbave nechýbajú tri USB 3.0 porty, MiniDP a HDMI výstupy. Nechýba slot na microSD kartu. K dispozícii bude voliteľné príslušenstvo, Stylus Pen. Cena začína na úrovni 1449 dolárov.

lenovo-thinkpad-x1-yoga_nowat

ThinkPad X1 Carbon je ultrabook s hmotnosťou iba 1,02 kg. Jeho hrúbka je 1,65 cm a v taktom kompaktnom tele ponúka 14-palcový displej s rozlíšeniami ako verzia Yoga. Totožný je aj zvyšok výbavy – procesor, RAM, úložisko a porty. Lenovo udáva výdrž 11 hodín, najlacnejšia konfigurácia bude 1299 dolárov. Zariadenie sa dostane na trh vo februári.

lenovo-thinkpad-x1-carbon_nowat

Lenovo na CESe takisto predstavilo ThinkPad 13 vo verziách so systémom Windows a Chrome OS.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit