Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spotrebiče využívajúce technológiu deep learning. Využívanie algoritmov a dát, ktoré naučia domáce spotrebiče zvyklostiam svojho majiteľa, sú ďalším krokom v inovácii a evolúcii tohto odvetvia.

„Sme lídrom v oblasti domácich spotrebičov, a preto chceme byť vždy medzi prvými, ktorí svojím zákazníkom predstavia významné technologické pokroky. V rámci veľtrhu CES uvedieme niekoľko produktov, ktoré sa učia správanie svojej rodiny,“ opisuje Andrea De Sousa z LG. „So zberom dát ide ruka v ruke aj zodpovednosť. Veríme, že výkon a komfort nemožno dosiahnuť na úkor bezpečnosti a súkromia a naše produkty sú toho dôkazom,“ dodáva.

Robotický vysávač s pamäťou

Najnovší robotický vysávač LG sa vďaka niekoľkým senzorom ľahko zorientuje v akejkoľvek miestnosti. Sledovaním povrchu si jednoducho zapamätá všetky prekážky vrátane elektrických káblov či zakopnuté papuče. Nedôjde tak k zbytočnému zamotávaniu kief, poškodeniu vecí ani ku prerušeniu upratovania. Vysávač zároveň rozozná človeka od nábytku, pričom svojho majiteľa rázne ale priateľsky upozorní, že mu stojí v ceste, no s nohami od stoličky si poradí sám ako s akýmkoľvek iným kusom nábytku.

Automatický nákup potravín

Nová chytrá chladnička LG vyniká svojou schopnosťou naučiť sa stravovacie návyky svojej rodiny. Podľa získaných dát tak napríklad dokáže predvídať, kedy je potrebné pripraviť ľad pre chladené nápoje. Počas letného obdobia, keď senzory zaznamenajú zmenu teploty a vlhkosti, môže chladnička sama iniciovať aj štvorfázový sterilizačný proces, ktorý predĺži trvanlivosť uchovávaných potravín. Ďalšou novinkou je aj využitie hlasovej služby Alexa od Amazonu, ktorá si poradí až so 6 000 úlohami a príkazmi.

Úspornejšia klimatizácia

Vďaka deep learning majú klimatizácie LG schopnosť analyzovať bežné denné zvyky obyvateľov domácnosti vrátane toho, ktorá miestnosť je najvyužívanejšia ako počas týždňa, tak cez víkend či v akom čase sa doma vyskytuje najviac ľudí. Ľahko a efektívne potom upraví teplotu, aby bola vždy čo najpríjemnejšia, pričom dôraz kladie aj na úsporu energie.

Optimalizované pranie

Okrem návykov svojich majiteľov dokáže práčka s technológiou deep learning rozpoznať aj tvrdosť vody či prašnosť prostredia. Sama tak upraví teplotu aj množstvo vody pre maximálne uchovanie kvality materiálu či pridá ďalší cyklus pre naozaj perfektne čistú bielizeň.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.