Lenovo prišlo s novou generáciou ThinkPad X1 produktov.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5. generácie

Lenovo ThinkPad X1 Carbon s hmotnosťou pod 1,14kg je najľahším a najmenším notebookom vo svojej triede, no zároveň sa zaraďuje medzi najodolnejšie notebooky na trhu. Vybavený je kvalitným 14-palcovým IPS displejom. Široký rozsah portov, infračervená kamera, pripojiteľnosť a bezpečnosť sa starajú o to, aby X1 Carbon prinášal maximálny výkon po všetkých stránkach. Šesť riadková ThinkPad klávesnica s vylepšeným Microsoft Precision Touchpadom (so skutočnými tlačidlami) a ikonický TrackPoint tento obraz len dopĺňajú.

Medzi nové vylepšenia patria:

  • Dostatočná výdrž batérie – až 15,5 hodiny
  • Qualcomm Snapdragon X7 LTE-A Wireless WAN ponúkajúci až tri krát rýchlejšie LTE pripojenie pričom WIFI CERTIFIED WiGig možnosti zostávajú zachované, a to vďaka novému umiestneniu antén
  • Thunderbolt 3 porty sú tiež vo výbave X1 Carbon, a to až s osemnásobne vyššou rýchlosťou prenosu ako USB 3.0 a pripojiteľnosťou 4K displeja + niekoľko portov typu A USB 3.0 a HDMI port
  • Rozšírené riešenia dokovania s novými možnosťami Thunderbolt 3 a USB typu C.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon má väčšie zabezpečenie, ako kedykoľvek predtým s vylepšením autentifikácie viacerých faktorov, ako napr.:

  • ThinkPad má zdokonalenú biometrickú autentifikáciu vďaka pridanej IR kamere s podporou rozpoznávania tváre pri prihlásení cez Windows Hello.
  • Dotykový senzor prstov – Match-on-Chip – je ďalšou vrstvou zabezpečenia. Zadané údaje sa spracúvajú v samotnom senzore a všetky snímky odtlačkov prstov sú spracovávané v procesnej jednotke odtlačkov prstov, čo zabraňuje neželanému prihlasovaniu.
  • ThinkPad X1 Carbon je tiež prvým notebookom v biznis kategórii, ktorý podporuje biometrickú autentifikáciu PayPal platieb s podporou FIDO. Intel Software Guard Extensions (SGX) zabezpečí používateľské FIDO údaje pomocou snímača odtlačkov prstov Synaptics Natural ID a šifrovania TLS 1.2. Táto ochrana používateľom umožní overovať využívanie služieb s podporou FIDO, ako napríklad PayPal použitím odtlačku prsta namiesto hesla.

ThinkPad X1 Carbon bude dostupný v priebehu apríla 2017, s cenou od 1,599 EUR.

ThinkPad X1 Yoga

Zákazníci, ktorí hľadajú konvertibilný notebook s najlepším možným zážitkom s Windows 10, viacrežimovou flexibilitou, vysoko výkonnou funkcionalitou a perom, ktorého používanie je ešte prirodzenejšie – X1 Yoga je správnou voľbou.

Charakteristika zariadenia ThinkPad X1 Yoga:

  • 14-palcový OLED displej
  • Grafika Intel Iris Graphics s vyhradeným vysokým vlnovým rozsahom a vysokorýchlostnou pamäťou
  • Dokonalejšie pero – ThinkPad Pen Pro – pre rok 2017, s novým mäkkým hrotom z elastomeru
  • Vylepšenia sa dočkala aj klávesnica „rise and fall“

ThinkPad X1 Yoga bude dostupný v priebehu apríla 2017, s cenou od 1,999 EUR.

ThinkPad X1 Tablet

Zariadenie spája 2-v-1 dizajn s prvkami triedy podnikových riešení.

Charakteristika:

  • Moduly X1 Tablet ponúkajú rozšírenie portov a výdrž batérie až o 5 hodín, alebo aj riadne integrovanú možnosť projekcie pre plynulý prenos obsahu zo zariadenia do projektora.
  • Zjednodušená prevádzkyschopnosť a široký rad dokovacích možností.

 

ThinkPad X1 Tablet bude dostupný v priebehu apríla 2017, s cenou od 1,839 EUR.