Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Čas plánovania letných dovoleniek je tu a Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) prichádza s lákavými ponukami, ktoré sú ako stvorené na letné dobrodružstvá. Cestovanie vlakom so ZSSK je ekologické, bezpečné a vďaka rôznym ponukám aj cenovo dostupné.

Nech už preferujete relaxáciu na plážach Chorvátska, spoznávanie historických pamiatok Prahy, alebo výlety do prírody Álp, ZSSK má pre svojich cestujúcich pripravené cielené ponuky. Vďaka našim konkurenčným možnostiam sme zaznamenali kontinuálny rast v počte prepravovaných cestujúcich do zahraničia. V uplynulom roku sme prepravili 5,26 milióna cestujúcich za hranice, čo predstavuje nárast o 4,5 % v porovnaní s rokom 2022. Veríme, že naša ponuka pritiahne tento rok ešte viac cestujúcich.

Najrýchlejší si užijú najvýhodnejšie ceny

Limitovaná ponuka EUROPA EXPRES prináša tie najvýhodnejšie ceny na cesty do mnohých európskych destinácií. Z Bratislavy je jednosmerný lístok v 2. vozňovej triede dostupný už od 7 eur (Viedeň), 13,50 eur (Praha), 38,50 eur (Berlín), 39 eur (Zürich), 41,50 eur (Záhreb) a 43,50 eur (Ľubľana). Ponuka je však limitovaná a platí len pre najrýchlejších, ktorí si lístok zakúpia v predpredaji.

Pre spontánnych cestovateľov

Ak máte radi spontánnosť, ideálna je pre vás ponuka EUROPA STANDARD. Cena lístka je garantovaná počas celého predpredaja a nemení sa ani pri kúpe na poslednú chvíľu. Cestovať môžete do destinácií ako Budapešť (17,80 eur), Praha (39,90 eur) a mnoho ďalších.

Pre dobrodruhov na kratšie trasy

Cenovo dostupné lístky na cesty do blízkeho pohraničia ponúka EUROPA REGIONAL. Lístok z Bratislavy do Rajky, ideálneho miesta na cyklovýlety a vodné zážitky, stojí len 2,80 eur.

Vybrané ponuky si môžete zakúpiť v e-shope ZSSK a v aplikácii IDeme vlakom.

ZSSK myslí aj na milovníkov Álp a Chorvátska

ZSSK prináša aj ďalšie lákavé ponuky na výlety vlakom. Cestujúci si môžu vybrať priame víkendové spojenie do Álp a zažiť tak čaro rakúskych veľhôr. Na leto ZSSK opäť pripravuje obľúbené letné vlaky do poľských prihraničných destinácií v oblastí Tatier, Pienin a Polonín a taktiež letné vlaky po Slovensku. Navyše už po štvrtýkrát bude premávať aj letný vlak z Bratislavy do chorvátskeho Splitu, a to od 3. mája do 4. októbra 2024. Lístky sú k dispozícii už teraz na stránke www.zssk.sk/split/.

V spolupráci so zahraničnými dopravcami majú cestujúci ZSSK k dispozícii rôzne spojenia s prestupom, ktoré im umožnia preskúmať rozmanité kúty Európy. Milovníci histórie môžu vyskúšať vlak Retro Istria Expres s prestupom v Budapešti, ktorý pokračuje cez slovinský Koper s cieľovou destináciou Rijeka v Chorvátsku. Lístky si budú môcť kúpiť v pokladniciach ZSSK s Komplexným vybavením cestujúcich a cez web – www.mavcsoport.hu. Predpredaj začína 1. apríla 2024.

Vybrať si môžu aj z pohodlných nočných vlakov Nightjet do desiatok destinácií naprieč krajinami Európskej únie s prestupom vo Viedni. Lístky sú k dispozícii na webe OBB –  www.nightjet.com/en/#/home.

Pre dobrodruhov a milovníkov Baltu je tu denné spojenie EC 130/131, ale aj nočné spojenie EN 476/477 do Varšavy s prestupom do Gdyne alebo Gdanska. Lístky si môžu zakúpiť v pokladniciach ZSSK s Komplexným vybavením cestujúcich a cez web – www.pkp.pl.

Cestovanie vlakom je pohodlný a ekologický spôsob dopravy, ktorý vám umožní užiť si krásy Slovenska aj Európy bez stresu a dopravných zápch.

Značky: