Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Veľkonočné sviatky sú už tradične obdobím, kedy musia dopravcovia počítať so zvýšeným náporom cestujúcich a včas sa naň pripraviť. Overený dopravca Slovak Lines v tejto súvislosti intenzívne monitoruje záujem cestujúcich, a to predovšetkým o linku Bratislava – letisko Schwechat – Viedeň a späť, keďže voľné dni ľudia vo zvýšenej miere využívajú na odlet do zahraničia, iní zasa prilietajú, aby strávili sviatky doma, či plánujú výlety do rakúskej metropoly.

Na uvedenej trase denne jazdí až 25 párov spojov, vrátane nových 7 zrýchlených, ktoré bez medzizastávok vozia cestujúcich z Autobusovej stanice v Bratislave na viedenské letisko a naopak. „Počas sviatočných dní celej Veľkej noci budeme jazdiť bez akýchkoľvek obmedzení. Pre veľký záujem, máme prichystané aj posilové autobusy, ktoré budeme pridávať podľa aktuálnej potreby, teda namiesto jedného autobusu môžu ísť v rovnakom čase aj dva,“ vysvetlila Eva Vozárová, hovorkyňa Slovak Lines.

Ako dodala, ak sa ľudia ešte rozhodujú cestovať v období Veľkonočných sviatkov, resp. tesne pred nimi alebo po nich, je lepšie, aby si cestovné lístky zakúpili čím skôr a nenechávali si ich nákup na poslednú chvíľu. Okrem nákupu lístkov cez internet, v pokladni alebo u vodiča sa dajú cestovné lístky na linku Bratislava – Schwechat – Viedeň kúpiť aj cez mobilnú aplikáciu Slovak Lines. „Odporúčame práve využitie mobilnej aplikácie. Okrem toho, že nákup je vždy najrýchlejší, najjednoduchší a vždy za najlepšiu cenu, výhodou je aj to, že lístok má cestujúci vždy poruke v mobile,“ zdôraznila E. Vozárová.

Tip pre tých čo nechcú zostať sedieť doma

V susednom Rakúsku sú počas Veľkej Noci veľmi obľúbené veľkonočné trhy. Na viacerých miestach Viedne nájdete širokú ponuku kraslíc, remeselných výrobkov, či veľkonočných špecialít. Až do 23. 4. ochutnajte pred zámkom Schönbrunn napríklad Godnküpfi – typické veľkonočné pečivo z kysnutého cesta, tzv. rožtek od kmotra. Na tradičnom Staroviedenskom veľkonočnom trhu na námestí Freyung nájdete do 22. 4. najväčší kopec postavený z vyzdobených kraslíc, medzi nimi možno aj unikátne nožom gravírované vajíčka typické pre južný Burgenland a o kúsok ďalej na Platz am Hof zasa tradičné remeselné výrobky od výmyslu sveta.

Značky: