Tradičné vysokotatranské turistické chaty si môžete pozrieť z pohodlia vášho kresla.

Služba Street View uzrela svetlo sveta v roku 2007 a dnes patrí medzi najobľúbenejšie služby dostupné v rámci Máp Google. Google sa preto rozhodol, že pri príležitosti 15. narodenín Máp Google obohatí Street View o nové atraktívne lokality, resp. objekty.

Vďaka spolupráci s Klubom slovenských turistov a Horolezeckým spolkom JAMES tak môžete cez Street View navštíviť Zbojnícku aj Téryho chatu. Zobrazenie obidvoch chát v rámci Street View zachytáva krásu našich hôr ako aj samotné chaty a ich okolie, ktoré pre turistov predstavujú vytúžený cieľ.

„Možno by sme sa mali obávať, že sa tradičné vysokotatranské turistické chaty stanú dosiahnuteľné z kresla. Napriek tomu sme k vytvoreniu ich Street View zobrazenia ochotne dali súhlas. Umožní to virtuálne zájsť si na chatu aj ľuďom, čo majú zdravotný hendikep či vyšší vek. A pre mladých, zdravých je to lákavá upútavka na krásne scenérie, za ktorými sa oplatí stúpať tých niekoľko sto výškových metrov a dopriať si endorfínové potešenie z peknej túry, s reálne spoteným chrbtom a reálnou šálkou voňavého čaju na našich chatách,“ komentuje snímanie Peter Dragúň, predseda Klubu slovenských turistov.

Cez službu Google Street View môžete dnes navštíviť väčšinu slovenských miest, viaceré hrady a zámky, nechýba ani prírodné dedičstvo, vrátane národných parkov. Google si uvedomuje, že sa infraštruktúra a to najmä v mestách, mení v čase a neustále sa vyvíja, preto je potrebné snímky pravidelne aktualizovať. Nové snímanie tak napomáha tomu, aby sa používatelia dokázali ešte lepšie zorientovať.

Služba Street View dnes zachytáva viac ako 16 miliónov kilometrov. Na Slovensku sa prvé Street View snímky objavili v októbri 2012. Pozrite si video, ktoré zachytáva Street View Zbojníckej chaty:

 

Zdroj: TS Google

Prečítajte si aj:

Navštívte Disneyland pomocou Google Máp a StreetView

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit