Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Využívanie smartfónov, online nakupovanie pobytov, spoznávanie lokálnej gastronómie a aktívny oddych sú top trendy v zákazníckom správaní na rok 2015. Vyplýva to z reportu Global Trends Report. Trendy potvrdzuje aj zľavový portál Zľavomat.sk, na ktorom si vlani kúpilo dovolenku vyše 40-tisíc ľudí.

O dovolenky za výhodné ceny má záujem čoraz viac Slovákov, ktorí tak ušetria na pobyte desiatky eur. Potvrdzujem, že aj Zľavomatu pribúdajú prudko zákazníci so smartfónmi – tento rok si našu ponuku prezerá zo svojho mobilu až pätina zákazníkov. Preto sme tento rok investovali aj do aktualizácie aplikácie, ktorá zákazníkom zjednoduší nákup a pomôže im rýchlejšie sa zorientovať v zľavách,“ vysvetlil Aleš Mlátilík, riaditeľ najväčšieho zľavového portálu  Zľavomat.sk, ktorý patrí do skupiny Slevomat Group.

Predaj letných dovoleniek na Zľavomate podľa neho začína prudko rásť v máji a vrcholí do polovice júna. Slováci nakupujú nielen zahraničné pobyty, ale čoraz viac aj kratšie dovolenky na Slovensku v horách alebo v lokalitách s možnosťou kúpania a aktívneho oddychu v prírode.

Tradične najžiadanejšie zahraničné lokality sú Jadran – najmä Chorvátsko, Taliansko a záujem rastie aj o Bulharsko. Zákazníci v tomto období myslia aj na svoje ratolesti a kupujú im detské tábory – najžiadanejšie sú vzdelávacie niekoľkodňové tábory ako napríklad herecký či agroturisticko-jazykový tábor. Podľa aktuálneho vývoja a minuloročných výsledkov predpokladáme, že dovolenku na Slovensku si ľudia doprajú za približne 300 eur a na zahraničnú letnú dovolenku minú až 600 eur.

Podľa Aleša Mlátilíka letnú dovolenku na Slovensku plánujú vyberať ľudia o niečo neskôr – až v polovici júna, keď už majú lepšiu predstavu o svojom výbere. Vlani klienti Zľavomat.sk nakúpili na letnú dovolenku približne 10-tisíc kupónov na pobyty do zahraničia a zhruba 30-tisíc pobytových kupónov na Slovensku. Tento rok pritom portál opäť očakáva nárast.

Zákazníci nájdu v ponuke viacero noviniek. „V sekcii Cestovanie sme pripravili prehľadný zoznam ponúk pobytov s dátumom odchodu vždy na najbližší víkend, ktorých počet neustále rastie. Zákazníci si tak nemusia sami obtelefonovávať hotely, či majú voľné, a môžu sa rozhodovať ihneď. Pre milovníkov pláže a mora sme pripravili špeciálnu rubriku Jadran, kde ľudia nájdu pokope všetky svoje najobľúbenejšie prímorské destinácie,“ uviedol Aleš Mlátilík.

Tohtoročné leto vníma Aleš Mlátilík ako vhodné na zmenu doterajších trendov, keďže v ponuke sa čoraz viac rozbiehajú nové pobytové ponuky v Českej republike a Poľsku. „Slováci čoraz radšej objavujú krásne miesta v okolitých krajinách. Okrem Slovenska sa veľmi rozbieha predaj pobytov v Českej republike a Poľsku,“ dodal.

Top 5 destinácií letných dovoleniek na Slovensku

  1. Grand Hotel Praha****, Tatry
  2. Hotel Bachledka****, Ždiar
  3. Chateau Appony****, Oponice
  4. Hotel Marlene***, Oščadnica
  5. Hotel Altis***, Orava

Top 5 destinácií letnej dovolenky v zahraničí:

  1. Chorvátsko
  2. Česko
  3. Poľsko
  4. Taliansko
  5. Bulharsko

Zdroj: Zľavomat.sk

Značky: