Generovanie obrázkov prostredníctvom priameho chatu je prínosom.

Téme umelej inteligencie sa na našom webe pravidelne venujeme a je zrejmé, že budúcnosť je v prepájaní služieb. Vedia to aj v OpenAI, pričom v platenej verzii nástroja ChatGPT môžete zadať popis na nakreslenie obrázku. To zostáva doteraz bezo zmeny a nejde o novinku. OpenAI sa však na svojom Twitteri podelila o najnovšiu funkciu a tou je priama editácia obrázku v rozhraní ChatGPT.

Doteraz sa dal nechať obrázok nakresliť textovým popisom a takisto asistenta požiadať o úpravy. Tu bolo niekoľko obmedzení a nemali ste k dispozícii plnohodnotný kresliaci nástroj, ale dopytovací nástroj, ktorý bol prepojený s modelom Dall-E. Teraz sa rozhranie po zadaní takejto požiadavky upraví a vznikne nový chat. Ihneď budete môcť využívať špeciálne navrhnuté rozhranie. To bude dostupné pre webové prehliadače ako aj mobilné aplikácie.

Ako aj firma sama uvádza, navrhovanie obrázkov je niekedy zložité tým, že nevieme, čo presne by sme po asistentovi mohli chcieť. Pod obrázkom budete mať doplňujúce bubliny, ktoré vám pomôžu vybrať, čo nakresliť a akým štýlom. Do toho môžete vykonávať aj ďalšie úpravy už vyhotoveného obrázku.

Stačí na obrázku označiť sekcie, ktoré chcete upravovať a napísať, čo presne sa s nimi má urobiť. Ilustračné video ukázalo pridanie mašličiek na psie uši, no kreatívni používatelia majú možnosť sa s nástrojom vyhrať ešte inými spôsobmi. Nehovoriac o možnosti zmenšovaní alebo úplného odstraňovania vybraných objektov, ktoré na návrhu nechcete.

openAI chatgpt dall-eZdroj: OpenAI

Zdroj: Twitteri

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.