ChatGPT od OpenAI získava zásadné vylepšenia.

Chatbot ChatGPT od spoločnosti OpenAI len chvíľku po predstavení pre verejnosť prilákal mnoho zvedavcov aby vyskúšali, ako sa vlastne komunikuje s umelou inteligenciou. V novembri minulého roka sa tak začala nová éra používania internetu, pretože ľudia preferovali získavať informácie od AI namiesto klasického vyhľadávača na internete. Chatbota od OpenAI si obľúbili nielen bežní používatelia na domáce úkony, ale aj študenti a žiaci na školách či ľudia v práci.

ChatGPT sa pritom postupne zlepšuje a prináša nové funkcie. Len pred niekoľkými mesiacmi získal chatbot od OpenAI konečne aplikáciu pre iOS aj Android, čím uľahčil používanie ľuďom, pre ktorých bolo nekomfortné vždy otvárať internetový prehliadač. Teraz však práve v rámci aplikácie prichádzajú nové funkcie, na ktoré upozornil portál andro4all.com.

AI už vie aj odpovedať prostredníctvom hlasu

Bolo len otázkou času, kedy ChatGPT začne konkurovať aj hlasovým asistentom ako je Siri či Asistent od Googlu. Umelá inteligencia od spoločnosti OpenAI pritom prichádza so zásadnou novinkou, keďže vie odpovedať piatimi rôznymi hlasmi a dokonca v rôznych režimoch. Nová funkcia je dostupná pre predplatiteľov prémiovej verzie chatbota v aplikácii pre Android aj iOS.

ChatGPTZdroj: ChatGPT
ChatGPT

Medzi režimami, ktoré ChatGPT ponúkne, nájdeme príbehový režim, teda chatbot bude vedieť rozprávať rôzne príbehy. Ďalšími režimami sú napríklad režim básní, príhovoru alebo receptov. Aký režim využijete, už bude len na vás.

ChatGPT rovnako reaguje aj na obrázky

Funkciou, ktorá mnohým používateľom chatbota chýbala, je možnosť reagovania AI na obrázky. Po novom však ChatGPT dokáže aj to. Ak mu teda pošlete napríklad matematický príklad z fotografie, tak ho bude môcť chatbot vypočítať, pričom nebude potrebovať prepis v podobe textu. Možnosťou je taktiež napríklad poslať fotografiu vašej chladničky so surovinami a spýtať sa umelej inteligencie, čo by ste si mali dať na večeru.

V oboch prípadoch však ide o funkcie, ktoré majú k dispozícii zatiaľ len predplatitelia služby ChatGPT Plus. Ak však týmto predplatným disponujete, odporúčame vám sa s nimi zoznámiť.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.