ChatGPT bude viac personalizovaný chatbot, bude si pamätať aj informácie o vás.

Spoločnosť OpenAI, ktorá stojí za populárnym chatbotom ChatGPT, získala veľký úspech s jeho uvedením pre širokú verejnosť v novembri 2022. Tento nástroj bol svojho času unikátny, čo si samozrejme všimli aj konkurenčné spoločnosti ako aj Google a okamžite začali pracovať na vlastných AI chatbotoch. S umelou inteligenciou však prichádza aj nesmierna kontroverzia z dôvodu spracovávania údajov. Nie je totiž úplne jasné, ako chatbot spracováva informácie, ktoré mu vložíme pri konverzácii s ním.

Po novom k tejto kontroverzii pridáva spoločnosť OpenAI ďalší dôvod, prečo opäť vzbudí pozornosť. Novou funkciou chatbota bude akási pamäť, v rámci ktorej si bude pamätať aj informácie o vás a poskytovať vám tak viac personalizované odpovede. Otázkou však zostáva, ako bude OpenAI s týmito údajmi narábať.

ChatGPT si vás zapamätá

Pri používaní chatbota ChatGPT je bežné, že ho v rámci jedného vlákna dokážete vytrénovať podľa vlastných preferencií. Dokážete mu určiť tón a povahu konverzácie ako aj to, aké požiadavky pri forme textu na neho máte. Taktiež sa vie naučiť z už prechádzajúcich pokynov vo vlákne a odkazovať na ne. Teraz však OpenAI prichádza s novinkou, ktorá umožní chatbotovi zapamätať si vaše osobné informácie celkovo a adresovať na ne aj v konverzáciách.

ChatGPT si tak bude pamätať napríklad informácie o tom, že ste mu povedali o vašej dcére, susedovej kaviarni alebo vašom obľúbenom mieste, kde trávite voľný čas. Na základe toho s vami bude môcť komunikovať o niečo osobnejšie.

ChatGPTZdroj: ChatGPT
ChatGPT

Táto funkcia sa však nemusí každému pozdávať a OpenAI uvádza, že ju bude možné v nastaveniach deaktivovať. Zároveň môžete však využiť aj súkromné konverzácie, z ktorých chatbot nebude informácie ukladať do svojej databázy.

ChatGPT aktuálne začína testovať, ako bude fungovať táto funkciu v praxi a tiež, ako na ňu reagujú používatelia. V súčasnosti ju teda v rámci testovacej fázy OpenAI uvoľnilo menšiemu množstvu používateľov verzie zadarmo aj predplatiteľov ChatGPT Plus. My v redakcii zatiaľ však túto možnosť neevidujeme a nemáme ju tak žiaľ ako otestovať.

Zdroj: openai.com, androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.