Google vypúšťa aplikáciu Gemini postupne aj v Európe.

Google sa v posledných mesiacoch výrazne sústredil na vývoj vlastného AI chatbota, ktorého v rámci experimentálnej fázy nazval Bard. Len pred pár dňami sa však gigant opäť ohlásil ohľadom svojho chatbota s jednou výraznou zmenou. Chatbot sa teda po novom nazýva Gemini, čím odkazuje aj na model, s ktorým pracuje. Okrem nového názvu však prichádza aj aplikácia, ktorá vám uľahčí prácu s vaším smartfónom.

Google asistenta totiž môžete vymeniť za Gemini a užiť si tak pokročilého asistenta so schopnosťami umelej inteligencie. Tá pracuje aj s ďalšími službami od Googlu, ktoré máte vo svojom smartfóne ako sú napríklad Mapy či Gmail. Aplikácia pre chatbota zatiaľ nie je dostupná oficiálnou cestou, no očakáva sa, že v Obchode Play sa objaví v blízkych dňoch aj pre náš región.

Aplikácia Gemini je dostupná na stiahnutie

Ak chcete pridať trochu tej umelej inteligencie aj do vášho smartfónu, ktorý nepodporuje takéto funkcie natívne, tak si môžete nainštalovať aplikáciu Gemini. Ide o AI asistenta od Googlu, ktorý postupne rozširuje svoj región pôsobenia. Nepotrebujete sa teda nachádzať už len v USA, aby ste ho mohli využiť. Dostupnosť aplikácie sa postupne hlási aj v Európe. Zatiaľ však nie je možné nainštalovať si Gemini z Obchodu Play, minimálne teda nie v našom regióne, no využiť môžete iné zdroje.

Bard je teraz GeminiZdroj: TOUCHIT
Bard je teraz Gemini

Aplikácia Gemini sa objavila aj v obchode Apkmirror, ktorý je známym a dôveryhodným zdrojom na inštaláciu aplikácií. Tu však treba rátať s tým, že služba zatiaľ nefunguje vo všetkých krajinách a v čase písania článku sme ju po inštalácii nevedeli spustiť ani v našom smartfóne na Slovensku. Môže to byť však otázkou aj pár hodín, kým bude možné Gemini v aplikácii využiť aj u nás.

Funkčnosť aplikácie Gemini z tohto zdroja pritom hlásia aj naši susedia z Českej republiky či Poľska. Aj preto sa očakáva, že Slovensko sa na túto vlnu pridá už v blízkej dobe. Ak si však nechcete aplikáciu inštalovať z obchodov tretích strán, môžete si počkať na oficiálnu dostupnosť aplikácie v Obchode Play, čo by taktiež nemalo dlho trvať. Vyskúšať si Gemini však môže byť lákavé, keďže mať chatbota priamo v aplikácii spolu s možnosťou interakcie s inými službami vám môže výrazne zjednodušiť prácu so smartfónom.

Zdroj: androidauthority.com, X (@JackK), apkmirror.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.