Telefón v ružovej farbe bude sprevádzať aj nový model od Nokie.

Spoločnosť HMD Global pred pár mesiacmi odhalila svoje plány na oddelenie značky HMD od značky Nokia. Toto rozhodnutie pravdepodobne súvisí s blížiacim sa koncom platnosti licencie na výrobu telefónov značky Nokia, ktorú spoločnosť HMD Global vlastní. Hoci telefóny HMD aj Nokia budú nejaký čas existovať spoločne, tak spoločnosť HMD Global už onedlho predstaví minimálne šesť vlastných smartfónov

HMD čoskoro predstaví vlastný smartfónZdroj: MySmartPrice
HMD čoskoro predstaví vlastný smartfón

HMD tiež spustilo nový web hmd.com. Na webovej stránke aj na Facebooku poukazuje na to, že je výrobcom Nokia smartfónov, čo podľa novej správy z portálu GSMArena bude platiť minimálne tento rok. Je pomerne zaujímavé, že spoločnosť HMD Global počas prebiehajúceho MWC v Barcelone neukázala žiadne nové modely smartfónov, avšak informovala o svojich plánoch na najbližšie obdobie.

V tejto súvislosti zástupcovia spoločnosti informovali o novom partnerstve so spoločnosťou Mattel. Z tejto spolupráce má vzísť nový skladací telefón s tematikou Barbie, ktorý príde v júli. O telefóne Barbie nie sú síce známe žiadne podrobnosti, ale je isté, že bude r-u-ž-o-v-ý, čo bude v tomto prípade hlavný predajný argument. Technické parametre vraj nebudú zohrávať najdôležitejšiu úlohu. HMD však dodáva, že ide o „telefón s retro funkciami“, nie o moderné véčko v štýle Galaxy Z Flip5.

Chcete Barbie skladačku? Nová značka smartfónov ho predstaví už toto letoZdroj: GSMArena
Chcete Barbie skladačku? Nová značka smartfónov ho predstaví už toto leto

Keďže Nokia je stále so smartfónmi napojená na materskú spoločnosť HMD Global, tak jej zástupcovia sa počas MWC rozrozprávali aj o novinkách a budúcnosti zariadení tejto značky. Tlačová správa HMD vydaná pri príležitosti MWC v Barcelone informuje, že telefóny Nokia budú skutočne existovať aj naďalej, teda súbežne so smartfónmi značky HMD.

Hoci sa nad smartfónmi/telefónmi značky Nokia zmráka, tak ich odchod z trhu sa minimálne tento rok neudeje. Už v máji sa totižto na trhu objaví nové zariadenie práve pod značkou Nokia, takže už teraz môžeme tipovať jeho zaradenie.

HMD informuje aj o príchode dvoch smartfónov pod vlastnou značkou, ktoré budú uvedené na trh v júli. Pravdepodobne ide o modely HMD Legend a Legend Pro.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.