Notebook Lenovo, špeciálne séria ThinkPad, je určená pre náročných zákazníkov.

To je niečo, čo si mnoho používateľov myslelo a tak sa im primárne vyhýbalo. Cena je vyššia, no zároveň ide o skutočne odolné notebooky. Dajú sa kúpiť aj v cene lepšie vybaveného klasického notebooku. To využívajú náročnejší používatelia.

Lenovo ThinkPady sú dimenzované podľa výkonu a odolnosti šasi. To znamená že sú vhodné aj pre používateľov v malých a stredných podnikoch. Skrátka všade tam, kde je treba zohľadniť rozpočet.

ThinkPadové novinky

Pri vybraných modeloch je podsvietená klávesnica a možnosť dvoch diskov. Niektoré zo série nových notebookov v rozmere s 15,6“ displejom umožňujú konfigurovať svoju výbavu. Optickú mechaniku môžete dať preč a dať si do notebooku druhú batériu.

Séria L oproti minuloročnej schudla. Tenšia je aj vďaka mechanickému doku v spodnej časti. Tu je zmena v podobe USB-C / TB konektora. Ide o Side Dock a tak môžete dokovať aj notebooky, ktoré nemali priamo dokovací konektor.

Tohtoročné modely sa dajú veľmi dobre servírovať. To znamená, že aj doma zvládnete vymeniť pevný disk alebo navýšiť kapacitu RAM. Zákazník nemusí utekať s bežnými zásahmi do servisu a byť tak bez počítača alebo hľadať náhradné riešenie po dobu servisu.

Detailné predstavenie všetkých modelov, ktoré prichádzajú v novej sérii na rok 2018, sme predstavili v samostatnom článku.

Showroom

V Bratislave sú dva showroomy, jeden v Digital Parku pri Auparku, druhý v obchodnom centre Bory Mall. Na to, ako funguje Showroom sme sa rozprávali s manažérom showroomu v Digital Parku, Jánom Cséfalvayom.

Čo nájdu návštevníci showroomu a pre koho je?

Showroom je pre každého, kto si chce pozrieť nové zariadenie, herné alebo pracovné, notebooky alebo počítače. Každý, kto ide okolo, sa môže pozrieť dnu a nechať si poradiť alebo zistiť, v čom sú odlišné od iných značiek a tiež si počítače aj vyskúšať.

Je nejaký rozdiel medzi týmto showroomom a tým v Boroch?

Rozdiel je viac v type zákazníkov. Oba sú nadštandardne vybavené a majú notebooky z rôznych segmentov. Tu chodia viac záujemcovia, ktorí značku ThinkPad a Lenovo poznajú. Chcú si nechať poradiť, plánujú nový notebook alebo počítač. Je bežné, že odchádzajú s odlišným modelom, než pôvodne chceli. Vyskúšali si v praxi viac notebookov a zistili, že na ich prácu by bolo vhodné niečo iné.

Prečo váš showroom a nie elektro predajňa?

Sme úzko špecializovaní. Teda ak chce zákazník produkt Lenovo a využije služby MARSANN IT (vlastník showroomu), získa výhody navyše. Nielen odborné poradenstvo pri výbere alebo možnosť vyskúšať si rôzne modely notebookov, ktoré inde nemusia mať.

Tu si môže notebook kúpiť napríklad na lízing, neskôr ho odkúpiť alebo vymeniť za iný model a pokračovať v lízingovej zmluve. V praxi je celý proces jednoduchší, ako vybavenie úveru. Dá sa aplikovať na položky od 500 do 7000 EUR a splácať môžete už od 15-tich mesiacov.

Prečo si kúpiť notebook u vás a nie inde?

Keď sa notebook pokazí alebo na ňom treba vykonať servisný zásah, zákazník dostane druhý, pokým mu nebude ten jeho opravený. Týka sa to pre tie prípady, ktoré vyžadujú dĺžku servisu presahujúcu 7 dní. V bežnej predajni, ktorá predáva naše notebooky toto nedostanete. A okrem toho je tu ešte spomínaný lízing. Za notebook netreba platiť žiadnu zálohu. Stačí podpísať dokumenty o zapožičaní.

Showroom vyzerá ako nový. Ako dlho tu je?

Spoločnosť MARSANN IT ho prevádzkuje už vyše 8 rokov, v roku 2016 však prešiel výraznou zmenou dizajnu. Jeho výsledkom je terajšia podoba. Jednak je to miesto, kde zákazníci nájdu odpovede na ich otázky ohľadne našich produktov a takisto je to spôsob, akým môžu vnímať značku. Je to známka kvality a prístupu k zákazníkovi. Aj preto máme produkty na vyskúšanie z rôznej kategórie.

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Najväčší Lenovo Showroom v strednej Európe je v Bratislave

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.