Rovnako ako iné produkty a služby spoločnosti Google, aj YouTube často experimentuje s funkciami ešte predtým, ako ich sprístupni širokej verejnosti.

Niekedy sa pritom tieto funkcie v hlavnej verzii aplikácie ani neobjavia. Google vytvoril portál pre nedokončené funkcie na adrese youtube.com/new. Najnovšie bude tento obsah dostupný iba predplatiteľom služby YouTube Premium. Stránka s experimentálnymi funkciami informuje: „Členovia Premium môžu na obmedzený čas vyskúšať nové funkcie, na ktorých pracujeme. Podeľte sa o svoje pripomienky a pomôžte nám tak vytvoriť lepší YouTube.“ 

Youtube Premium ExperimentZdroj: YouTube

Zdroj: YouTube

V súčasnosti sú na testovanie k dispozícii tri funkcie – hlasové vyhľadávanie v prehliadači Chrome, filtre tém pre jazyky a ďalšie možnosti prehrávania pre iOS aplikáciu. Je zvláštne, že experimentálna funkcionalita je odteraz uzamknutá za predplatným Premium. Tento obsah pritom nie je dôvodom začať využívať službu Premium. YouTube pravidelne testuje nové funkcie v obmedzenom rozsahu na strane servera, ktoré sú často dostupné pre bežných aj prémiových používateľov. 

Ak sa na testovacej stránke objaví nová funkcia, ktorá má šance na úspech, je obrovská pravdepodobnosť, že sa dostane ku všetkým používateľom.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter odporúča: YouTube Music ma prekvapil, je lepší ako Spotify

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.