Správa znie naliehavo a ako obvykle, je argumentačne a dôkazovo deravá.

Do emailovej schránky sa nám dostala správa, ktorá informuje o tom, že vakcíny obsahujú čipy a očkovanie je vlastne čipovanie. Znenie celej správy nájdete na konci článku. Poďme si správu rozobrať postupne a to, ako by sme sa mohli pozerať.

Cieľom tohto článku nie je rozdeľovať spoločnosť na konšpirátorov a urážať niekoho vieru v iné veci, než veríme my v redakcii. Základom je pozrieť sa na jednotlivé tvrdenia a pokúsiť sa poskytnúť pohľad z inej strany.

Škoda, že emailová správa neobsahuje nejaké fotky, aby sme mali možnosť posúdiť aj obrazovo o čo presne ide a aká situácia nastala. Chýbajú aj konkrétnosti, ktoré rozoberáme nižšie.

Ľahko zameniteľná podobnosť

Správa uvádza, že očkovaní ľudia sa javia pre iné elektronické zariadenia ako prenosné zariadenia vysielajúce na voľnom frekvenčnom pásme, podobne ako Bluetooth. Čiže ak sa s telefónom k niekomu kto je zaočkovaný priblížite a dáte vyhľadať Bluetooth zariadenia, mal by sa ukázať identifikátor čipu, ktorý máte v sebe streknutý.

Rozpor 1

V emaily sa uvádza MAC (Media Access Control) adresa 5C:E5:OC:C8:D8:82. Veľmi sa podobá na MAC adresu, no nie je platná. Jej formát je chybný a tak aj po overení na stránke https://macaddress.io sa zobrazí informácia o tom, že ide o neplatný formát.

Na overenie si skúste zadať MAC adresu napríklad vašich slúchadiel alebo iné BT zariadenia, ktorý máte pripojený k smartfónu. Malo by ho v databáze nájsť a poskytnúť ďalšie detaily, tak ako v našom prípade. Vyskúšali sme zadať MAC našich slúchadiel a identifikovalo ich správne.

Súvis s 5G sieťami to nemá a nezáleží na tom, aký máte smartfón. Bluetooth si hľadá svoje zariadenia vo frekvenčných pásmach vyhradeným pre BT komunikáciu. Sieť operátora, na ktorú je pripojený váš smartfón je oddelená záležitosť a nemá s tým nič spoločné. Ak by to malo priamy súvis, znamenalo by to nasledovné. Podľa toho, na akú sieť ste pripojený – 3G, 4G, 5G – by vám telefón našiel iné BT zariadenia.

Takto by to predsa nemohlo fungovať. Inak, predstavte si, že si kúpite nové slúchadlá a chcete ich vyhľadať. Avšak telefón ich nespáruje, pretože vo vašom meste je len 3G sieť. To nedáva logiku. Takže mechanizmus prepojenia BT a 5G naráža na rozpor.

Rozpor 2

Uvedená adresa 5C:E5:OC:C8:D8:82 sa veľmi podobá na MAC, no podobá sa aj na kryptografický hash MD5. Na toto je však táto adresa veľmi krátka, posúďte napríklad z tohto obrázka.

Čiže opäť je to podľa nás veľmi ľahko zameniteľné s niečím reálnym a tak fikcii uveríte. Technicky menej zdatný používateľ nemá možnosť overiť, čo je platný zápis sieťového identifikátora pre daný hardvér a čo nie. Je to niečo ako zápis 34:95:12. Podobá sa to na čas 12:19:54 (hh:mm:ss)? Podobá. Je ale prvý údaj zápis času?

Nie je, hoci sa naň náramne podobá. Ako prvé si poviete, čo je to za hlúposť uvádzať takýto príklad, je predsa jasné, že viac ako 59 minút nie je. No, nie je, pretože zápis času ovláda každý človek. Pri Bluetooth a technológiách to už tak nie je a len tak z hlavy sme ani my nevedeli posúdiť, či vymyslená „akože MAC adresa“ je naozajstná a museli sme to overiť. Slovo „overiť“ je tu veľmi dôležité.

Rozpor 3

Pani uvádza, že to fungovalo len na jej telefóne.

Ad 1: Škoda, že neuviedla akú značku a model má. Nechceli by ste sa touto senzačnou správou pochváliť a vedieť, že napríklad samsungy alebo motoroly dokážu identifikovať začipovaných ľudí?

Ad 2: Pani už vopred uvádza, že na iných telefónoch to fungovať nemusí. Áno môže to byť tak ako sa píše. Skôr nám to ale pripadá tak, že ak to fungovať nebude, čo takmer isto naozaj nebude, tak nechce aby správa stratila na dôveryhodnosti. Preto sme boli už vopred pripravení, že pozor asi vám to nič nenájde, ale správe treba veriť aj naďalej…

Rozpor 4

Čo je to ten „čip“? Vstrekuje sa do nás ihlou. Nám je síce jasné, že miniaturizácia sa rozširuje čoraz viac. Avšak ak ide o elektronické zariadenie, potrebuje vysielač, anténu, napájanie a množstvo ďalších obvodov. Netvrdíme, že je to problém vyrobiť. Bude to mať plochu 2 mm2 a možno že takéto niečo sa dá vyrobiť. Ale už to uvidíte voľným okom. Ihlou to neprejde, nie tou ktorou očkujú vás.

Zároveň je tu ďalší problém. Ak by to bol čip, bolo by treba jednu ampulku len na jedného človeka. Ale jedna sa otvorí a vie sa z nej vyextrahovať 5-6 dávok. Teda je tam niekoľko desiatok tisíc čipov? Aké majú MAC adresy? Nemal by nám potom telefón s Bluetooth ukázať stovky zariadení, keď sa priblížime k nejakému zaočkovanému človeku?

Rozpor 5

Čo „astráci“ a „moderňáci“? „Johnsonisti“. Tí budú o čip „ochudobnení“? Na toto nemáme odpoveď.

Rozpor 6

Keď sme „nano čip“ naťukali „na internet“ my, našlo nám len stránky, kde bola uvedená táto emailová správa. Nech sme sa snažili akokoľvek, žiadne stránky Pfizeru nám v tejto súvislosti nenašlo.

Originálna podoba správy, ktorá sa šíri internetom:

Dnes mi toto prišlo mailom – je to od pani Ingrid Kollárovej:

„Prečo ma to vôbec neprekvapilo? Zdieľam…

Počúvala som slobodný vysielač v robote v sobotu, keď sme tam boli iba ja a kolegyňa, ktorá má taký istý postoj ku korone, očkovaniu a celej situácii, ako ja ( iba my dve sme nie zaočkované). Telefonovali tam ľudia, jedna pani z čr sa pýtala, či sa to stáva aj im, že keď sa priblíži na krátku vzdialenosť k zaočkovanému človeku, a má v telefóne zapnuté Bluetooth, naskočí mu : „dostupné dočasné prenosné zariadenie“ a keď naň ťuknete, zobrazí sa kód podobný ako na súradniciach GPS – šesť párov číslic a písmen oddelených dvojbodkami. Ja som to hneď išla vyskúšať na zaočkovaných pacientoch – priblížila som sa s telefónom so zapnutým Bluetooth a fungovalo to!

Kolegyňa nechcela veriť vlastným očiam. No fungovalo to len na mojom telefóne – asi mám kvalitnejší- lepšie zachytí signál. Potom som to vyskúšala tajne aj na zaočkovanej doktorke – tiež to fungovalo! Zapísala som si všetky kódy. Prišla som domov k mojej zaočkovanej mame, ktorá sa nemohla dočkať očkovania, ešte mňa presviedča, že čo robím ceremónie a čo som to za zdravotníka!? … A fungovalo to aj na nej – zobrazil sa mi nano čip: 5C:E5:OC:C8:D8:82. Som jej to ukázala a povedala aj o pacientoch v robote – zostala, ako obarená…

Tak ľudia sú začipovaní a nie len zaočkovaní ! Je to prepojené na 5G sieť a ovládané, ako hociktoré telefónne zariadenie – bioroboti! Preto sa Matovič aj Prymula na začiatku očkovania preriekli, že koľko ľudí miesto zaočkovaných – je začipovaných! A všetci sa na tom smiali! Keď som naťukala mamin nano čip na internet, otvorila sa mi stránka o nanočipoch vakcíny Pfizer… „

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Firmy budú vyžadovať očkovanie. Google, Apple a Facebook majú jasný postoj

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.