Dostal vylepšenie, ktoré iné prehliadače majú už dávnejšie.

To však nevadí, každý prehliadač si ide svojou cestou a novinka by mohla pomôcť prehľadnejšiemu zobrazeniu otvorených kariet. Podľa portálu Android Police dostáva Chrome na smartfónoch aktualizáciu na strane servera. Teda nepotrebujete sťahovať novú verziu a zmena sa postupne premietne aj vám.

Namiesto zobrazenia kariet pod sebou v akomsi kartotékovom štýle budú zobrazené v dvoch stĺpcoch v obdĺžnikových náhľadoch. Dokonca môžete otvorené karty zoskupovať. Stačí na náhľad položiť prst a potom ju potiahnuť na iný náhľad. Vytvoríte skupinu tak, ako je to vidno na obrázku.

Komu by nové rozloženie nevyhovovalo, má možnosť ho prepnúť do pôvodného štýlu príkazom chrome://flags/#enable-tab-grid-layout a nastavením na hodnotu Disabled. Na Xiaomi Mi 10T Pro sa nám zmena premietla, na telefóne Samsung Galaxy S10 má Chrome pôvodné zobrazenie otvorených kariet.

Toto nie je jediná zmena a pred časom sme informovali o tom, že Google pridal do menu prehliadača ikony, ktoré by mohli zjednodušiť orientáciu medzi položkami.

Zdroj: Android Police

Prečítajte si aj:

Chrome: Google ponechá prehliadač vo Windows 7 funkčný minimálne do roku 2022

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.