Tieto zmeny sú vítané.

Google TV je pokračovaním systému Android TV, ktorý sa po zavedení v roku 2014 postupne vytráca z našich obývačiek. Začiatkom roka 2023 sa totižto začali objavovať správy o konci tejto platformy, ktorú nahrádza práve Google TV. Je však povšimnutiahodné, že Android TV stále žije, pretože tento starší systém iba nedávno dostal zaujímavú aktualizáciu.

Významnou zmenou dizajnu domovskej obrazovky prechádza aj systém Google TV, ktorý koncom minulého mesiaca dostal aktualizáciu, avšak je zrejmé, že jej globálne zavedenie bude ešte nejaký čas trvať. V tejto súvislosti sa objavili správy aj o aktualizácii zariadenia Chromecat s Google TV, ktoré aktualizáciu dostáva už teraz.

Chromecast s Google TV mení dizajn domovskej obrazovkyZdroj: 9to5google
Google TV mení dizajn domovskej obrazovky

Portál 9to5google informuje, že nová domovská obrazovka Google TV je pomerne nenápadná, pričom najvýraznejšou zmenou sú oveľa menšie ikony ako doteraz. Toto nové zobrazenie umožní na domovskú obrazovku umiestniť o niečo viac aplikácií. V “prepočte” to znamená, že odteraz bude možné na domovskú obrazovku umiestniť až desať aplikácií namiesto siedmich.

Riadok „Vaše aplikácie“ dokáže zobraziť všetok nainštalovaný obsah, vďaka čomu už nebude potrebné otvárať zásuvku aplikácií, čo je oveľa praktickejšie a prehľadnejšie. Na konci zoznamu pritom nájdete dve nové tlačidlá – „Zmeniť poradie“ a „Pridať aplikácie“, aby ste si poradie aplikácií mohli usporiadať presne podľa seba, alebo pridať nové. Škoda len, že z týchto tlačidiel stále nie je možné otvoriť Obchod Play.

Chromecast s Google TV mení dizajn domovskej obrazovkyZdroj: 9to5google
Google TV mení dizajn domovskej obrazovky

Vyššie popísané zmeny budú postupne k dispozícii pre všetky zariadenia s Google TV, avšak aktualizácia je už dostupná aj pre zariadenie Chromecast. Zdroj dodáva, že zavádzanie tejto aktualizácie môže na základe typu zariadenia a značky trvať aj niekoľko mesiacov.

Je pritom zaujímavé, že aktualizácia domovskej obrazovky pre zariadenia Chromecast nie je naviazaná na nedávnu februárovú aktualizáciu.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.