Platforma získava nové funkcie.

Systém Android TV sa do prvých podporovaných zariadení dostal už v roku 2014, pričom mu niekoľko rokov trvalo, kým sa dostal aj do povedomia používateľov a vývojárov aplikácií. Začiatkom roka 2023 sa však začali objavovať správy o konci tejto platformy, ktorú nahrádza Google TV. Prvé správy o možnom konci Android TV sa však objavili už koncom roka 2020, keď sme predpokladali, že Android TV by sa mal do dvoch rokov dostať do úzadia. Tento scenár sa síce nenaplnil, ale smerovanie trhu je stále jasne definované.

Android TV bol teda už začiatkom minulého roka takmer mŕtvy, pretože nové zariadenia boli uvádzané takmer výlučne s Google TV. Napriek tomu spoločnosť Google dodržala svoje slovo a rozšírila niekoľko najlepších funkcií Google TV aj do Android TV.

Pokiaľ ste v uplynulých dňoch používali svoj smart televízor so systémom Android TV, tak ste pravdepodobne obdržali aktualizáciu, ktorá priniesla funkciu „Rýchly prístup“. Portál 9to5google informuje, že aktualizácia prináša filtre pre hlavný riadok domovskej obrazovky Android TV. Predvolene je nastavená na aktuálnu možnosť „Play Next“, ale po zmene v nastavení filtra sa zobrazuje aj trendový obsah.

Zaujímavé pritom je, že aktualizácia pre Android TV túto funkciu mení až do takej miery, že je lepšia ako v aktuálnom Google TV. Google síce v roku 2020 uviedol, že Google TV nahradí Android TV, zatiaľ čo Android TV na starších zariadeniach prevezme niektoré funkcie z nového Google TV. Je preto mimoriadne zvláštne, že Android TV dostáva funkciu, ktorá nie je iba nutným základom, ale presahuje ponuku Google TV.

Môže to dokonca naznačovať, že Google ešte nemá v pláne Android TV celkom odstaviť.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.