Google si vstupuje do svedomia.

Google TV je pokračovaním systému Android TV, ktorý sa po zavedení v roku 2014 postupne vytráca z našich obývačiek. Začiatkom roka 2023 sa totižto začali objavovať správy o konci tejto platformy, ktorú nahrádza práve Google TV. Je však povšimnutiahodné, že Chromecast s týmto systémom dostáva v priebehu niekoľkých mesiacov ďalší update, čo je na pomery platformy pomerne nezvyčajné. Za zmienku určite stojí aj nedávna aktualizácia domovskej obrazovky.

Po februárovej aktualizácii s novinkami ako napríklad rýchle párovanie a prepínač zvuku, teraz prichádza aktualizácia s bezpečnostnou opravou. Verzia STTL.240206.002 prináša najvyššiu úroveň opráv zabezpečenia systému Android, ktorá ho posúva z januára 2024 na marec 2024. Portál 9to5google informuje, že hoci sa aktualizácia dostala k prvým používateľom, tak zoznam zmien musí byť aktualizovaný. Na prvý pohľad je však isté, že aktualizačný balíček je menší, ako predchádzajúce verzie.

Chromecast s Google TV mení dizajn domovskej obrazovkyZdroj: 9to5google
Chromecast s Google TV zmenil dizajn domovskej obrazovky

Nová aktualizácia má iba 72,55 MB, čo je v porovnaní so 169 MB a 148 MB aktualizáciou značný rozdiel. Vzhľadom na minuloročnú pravidelnosť aktualizácií je potrebné vyzdvihnúť snahy spoločnosti Google prinášať aktualizácie aj pre systém Google TV oveľa častejšie. Za zmienku stojí aj fakt, že Google za celý minulý rok pre Chromecast s Google TV vydal 6 aktualizácii, čiže sa zdá, že počet tohtoročných aktualizácií bude výrazne vyšší. 

Na druhej strane je tu oproti mobilným zariadeniam malá aktualizačná priepasť. Chromecast s Google TV totižto využíva Android 12 s najnovšou bezpečnostnou aktualizáciou z marca 2024. Ak chcete skontrolovať dostupnosť najnovšej verzie firmvéru, tak na Chromecaste s Google TV prejdite do časti Nastavenia > Systém > Informácie > Aktualizácia systému.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.