Nový e-mailový klient oživuje staré známe funkcie.

Experimentálny e-mailový klient Google Inbox by Gmail si vytvoril veľkú používateľskú základňu. Na trh bol uvedený v roku 2014 a jeho podpora bola ukončená v roku 2019. Počas piatich rokov svojho fungovania prinášal aj množstvo šikovných funkcií, ktoré si Google ponechal iba pre novú generáciu Gmailu.

Pokiaľ ste si však na Google Inbox zvykli, tak máme dobrú správu. Najnovšie sa skupina bývalých pracovníkov Google rozhodla oživiť najlepšie funkcie z Google Inbox a preniesť ich do nového e-mailového klienta Shortwave.

Nový klient skutočne pripomína bývalý Google Inbox. Najvýraznejšou výhodou je zoskupovanie e-mailov na jednej obrazovke do skupín, čiže používateľ má k nim okamžitý prístup a získava o nich aj lepší prehľad. 

E-maily sú zoradené do skupín na jednej stránke namiesto rozhrania s kartami, ktoré sa nachádza v aktuálnej verzii Gmailu. Aj tu je však rozdelenie kategórií „aktualizácie“, „propagačné akcie“ a „sociálne siete“. Prvá funkcia, ktorá nás oslovila, je skupinové označovanie e-mailov ako “vybavené”, čím sa maximalizuje produktivita. Cieľom je aj zefektívnenie správy veľkého množstva prichádzajúcich e-mailov pomocou užitočných nástrojov.

Tento e-mailový klient je možné používať v bezplatnej verzii, ktorá však umožňuje iba 90-dňový prístup k histórii e-mailov. Pokiaľ by ste chceli mať prístup k celej histórii, je potrebné zaplatiť 9 dolárov mesačne za štandardný plán. 

Klient pre Gmail je dostupný pre viaceré platformy. Dostupnosť si overte na tomto odkaze (zahŕňa desktop, Apple a Android beta)

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.