Nová značka Realme, ktorá patrí pod čínske Oppo, zabojuje na indickom trhu.

Indický trh patrí medzi najväčšie na svete a snahy sa na ňom viac uplatniť vyvíja aj spoločnosť Oppo. Pre Amazon India tak vznikol exkluzívny model Realme1.

Novinka Realme1 ponúka veľmi dobré špecifikácie a ešte atraktívnejšie prevedenie Diamond Black, ktoré ste mohli vidieť už pri modeli Oppo F7 Diamond black.

Zobrazovací panel má rozmer 6” a rozlíšenie 2160 x 1080 pixelov a ako je vidieť na obrázkoch, tak výrez v displeji sa pri tomto modeli nepoužil. Ako nadstavba sa využíva známa ColorOS 5.0 priamo z dielne Oppo, ktorá beží na Android 8.1 Oreo.

Realme1 sa spolieha na výkon čipovej sady Helio P60 s ôsmimi jadrami a 3 až 6 GB pamäte RAM a funkciami AI. O dostatok energie sa bude starať batéria s kapacitou 3410 mAh.

Čipová sada od Mediateku, Helio P60, prináša do strednej triedy AI funkcie, ktoré tak budú dustupnejšie pre veľký počet používateľov. Umelá inteligencia sa využije aj na správu batérie pre zvýšenie energetickej účinnosti. Funkcie AI samozrejme budú používatelia oceňovať hlavne pri fotoaparáte, ktorý ponúkne množstvo zaujímavých funkcií.

Aj napriek absencii skenera odtlačkov prstov ponúka model Realme1 odomykanie tvárou, ktoré využíva prednú 8 Mpx selfie kameru. Hlavný fotoaparát využíva 13 Mpx snímač.

Všetky verzie smartfónu Oppo Realme1 budú využívať trojitý slot. Ten v sebe kombinuje dve 4G SIM karty a jednu microSD kartu pre rozšírenie vnútornej pamäte až do 256 GB.

Cenovka nového modelu je takisto veľmi zaujímavá. V konfigurácii 3 GB / 32 GB sa začne v Indii predávať za 174 € od 25. mája vo farebných prevedeniach Diamond Black a Solar Red. Tieto farby neskôr budú doplnené o farebné prevedenie Moonlight Silver.

Neskôr sa čakáva postupné uvoľnenie modelu aj do ostatných predajných sietí.

Zdroj: GSM Arena

Prečítajte si aj:

Nákupy z Číny budú od roku 2021 drahšie. Do platnosti príde nové nariadenie EÚ

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.