Mediatek už čoskoro predstaví svoju novú vlajkovú loď.

Spoločnosť MediaTek potvrdila dátum uvedenia na trh a názov svojho ďalšieho vlajkového čipsetu. Taiwanský výrobca čipov predstaví čipovú súpravu Dimensity 9200 Plus už 10. mája na tlačovej konferencii Číne. Informoval o tom portál TheTechOutlook.com.

MediaTek zatiaľ nezverejnil žiadne podrobnosti o tomto novom čipe. Ako ale napovedá jeho označenie, pôjde o vylepšenú verziu existujúceho Dimensity 9200, ktorý poháňa vlajkové telefóny OPPO Find X6, Vivo X90 a Vivo X90 Pro.

Prvým smartfónom, ktorý bude osadený týmto čipom, bude zrejme iQOO Neo 8 Pro. Ten bol práve s uvedeným čipsetom zaznamenaný na benchmarkových platformách AnTuTu a Geekbench, kde sa potvrdili kľúčové špecifikácie čipu.

Mal by byť vybavenýjedným výkonným jadrom Cortex-X3 pracujúcim na frekvencii 3,35 GHz, troma strednými jadrami Cortex-A715 pracujúcimi na frekvencii 3,00 GHz, štyrmi úspornými jadrami Cortex-A510 taktovanými na 2,00 GHz a grafickým čipom Immortalis-G715 MC11.

Dimensity 9200 Plus, ktorý v AnTuTu dosiahol najvyššie skóre 1 368 597 bodov, údajne ponúkne vyšší výkon ako najvýkonnejší čip Qualcommu, Snapdragon 8 Gen 2. Okrem už spomínaných smartfónov by mal pohýnať aj niektoré zariadenia značky Redmi a ROG.

Zdroj: TheTechOutlook.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.