Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Cisco otvára v poľskom Krakove nové centrum bezpečnostných operácií pre región Európy, Blízkeho východu, Afriky a Ruska.

Jeho služby, od monitoringu a správy sietí až po komplexné či vzdialene poskytované bezpečnostné riešenia, budú môcť využívať aj slovenské firmy.

Komplexné služby

Digitálna revolúcia so sebou prináša nielen obrovské príležitosti, ale aj veľké riziká,“ hovorí František Baranec, country manager spoločnosti Cisco na Slovensku. „Zaistiť bezpečnosť firemnej siete a dokázať monitorovať hrozby je obrovská zodpovednosť, na ktorú mnohé firmy nemajú vlastné zdroje ani skúsenosti. Nové bezpečnostné centrum Cisco v Krakove vie ponúknuť plnohodnotnú ochranu siete i ďalšie bezpečnostné služby, takže firmy sa môžu sústrediť len na svoj biznis.“

Krakovské centrum ponúka Cisco Active Threat Analytics (ATA), plne outsourcovanú a manažovanú bezpečnostnú službu. Pomocou analýzy premávky v zákazníkovej sieti, vyhodnocovania bezpečnostnej telemetrie a neustálych informácií z celého sveta dokáže rýchlo zachytiť a reagovať na bezpečnostné udalosti. Odborníci centra ponúkajú nielen monitoring kybernetických hrozieb, ale aj vzdialenú prevádzku pre bezpečnostné zariadenia.

Cisco momentálne prevádzkuje na svete tri takéto centrá, ktoré sú strategicky rozmiestnené v Poľsku, USA a v Japonsku. Táto štruktúra spoločnosti umožňuje poskytovať zákazníkom 24-hodinovú podporu bez ohľadu na to, kde sa nachádzajú.

Nielen bezpečnosť

Centrum bezpečnostných operácií je súčasťou Centra Cisco pre globálne služby, ktoré na juhu Poľska pôsobí už štyri roky. Zákazníkom, partnerom i zamestnancom ponúka konzultačné a technické služby, cloudové služby a služby správy, alebo finančné a prevádzkové služby.

V krakovskom centre pôsobí v súčasnosti približne tisíc odborníkov z celého sveta. Rozšírenie ponuky centra o bezpečnostné služby vytvára kariérne príležitosti aj pre expertov v tejto oblasti.

Značky: